Liberalii s-au retras la munte pentru deliberari

Liberalii s-au retras la munte pentru deliberari

0 255

De doua zile membrii de frunte ai PNL se afla la munte, la Sinaia, pentru a stabili de comun acord pozitia fata de initiativa PSD de suspendare a presedintelui tarii, precum si modificarea propusa de social-democrati si aliatii lor la Legea Referendumului.


Liberalii si-au aratat oarecum disponibilitatea de a negocia cu partenerii de Alianta. Desi, practic ar fi putut decide direct, din primele momente ale intalnirii, strategia de lucru, liberalii au lansat un semnal, prin vocea vicepresedintelui Varujan Vosganian, care? declara ieri ca demersul social-democratilor de suspendare a sefului statului contine o serie de avertismente pentru Traian Basescu si este un bun subiect de meditatie atat pentru presedinte, cat si pentru Alianta.


Urma ca PD sa faca un pas, inainte sau inapoi. PD a preferat sa se retraga din Alianta,?invitand la ?o decizie liberala radicala.


Gestul retragerii este oricum in favoarea PD: daca PNL sustine initiativa opozitiei, trebuie sa-si asume asazisa catastrofa pe care-o infatiseaza PD cu privire la suspendarea lui Basescu: instabilitate, scaderea credibilitatii externe, etc; daca PNL o face pe eroul Puterii si il sustine in continuare, in pofida tuturor loviturilor primite, pe Basescu, Tariceanu si cei din jurul sau sunt morti din punct de vedere politic, intrucat se va spune ca si-au dat seama ca au gresit, ca se tem de anticipate, etc.


Pana la urma cartea pe care ar trebui sa o joace PNL, ar fi tot aceea de a se alatura opozitiei. Cel putin asa si-ar mai salva din onoare. Democratii au iesit cu barca in larg, nicio problema, sa inoate, ar fi prea umilitor pentru liberali sa se tina cu vaporasul dupa ei implorandu-I sa urce. Solutia a fost, intentionat poate, servita pe tava liberarilor de Biroul Permanent al PD.


Probabil ca suntem la un pas de o decizie de suspendare a lui Traian Basescu?si in mod?sigur asistam la?dizolvarea Aliantei D.A.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.