Liberalii au pus ochii pe IT-iști? Orban zice c-ar trebui umblat la...

Liberalii au pus ochii pe IT-iști? Orban zice c-ar trebui umblat la venitul acestora!

0 121

PNL-iștii, după un scrutin favorabil, au continuat criticile Guvernarii Alianței PSD-ALDE. In lipsa unui program de guvernare au luat la țintă elemente colaterale din realizarile actualei guvernări. Fără să înțeleagă politica de sprijin a domeniului IT gândită de PSD, Orban a ieșit la atac.
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban, într-o conferință de presă .
El a susținut că nu pot fi create „facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”.

Reacția PSD vine rapid și ironic
Fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a reacționat ironic, pe Facebook, după ce Ludovic Orban a declarat că IT-iștii să nu mai fie scutiți de plata impozitului pe venit.
„Păi, au câștigat alegerile pe mâna lor! Să o facă, zic!”, a scris fostul ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.
Păi ca so „facă” mai trebuie să căștige și alegerile parlementare din toamna anului 2020.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.