Less is more in interpretarea Guvernului Boc

Less is more in interpretarea Guvernului Boc

0 162

Dupa ce ne-a lovit in moalele capului crescand valoarea birurilor, guvernul a decis sa le reduca numarul. Un fel de “less is more” in regia lui Pogea&Boc.
In sedinta de Guvern de miercuri a avut loc o prima evaluare a modalitatii prin care se poate reduce numarul de impozite, taxe si tarife din Romania.
„ Am aprobat astazi, ca dintr-un numar de 489 de taxe si tarife, care exista in momentul de fata, dupa analiza riguroasa facuta de Ministerul Finantelor, sa fie reduse si desfiintate 179 taxe si tarife” a afirmat premierul Emil Boc.
Procesul de simplificare vizeaza in prima instanta acele taxe care aduc venituri proprii mai mici decat costurile de administrare. „Am redus sau desfiintat, in primul rand, acele taxe si tarife care ne costa mai mult sa le adunam decat cati bani am aduna efectiv” a mai afirmat primul-ministru Boc. Corect. Si le mai platim si salarii mari sefilor strangatorilor acestor inutile taxe, deci suntem prejudiciati de patru ori: platim functionarii, ne pierdem vremea pe la cozi, platim taxele si pusculita statului in loc sa fie mai plina se goleste. Nu e bine…
Seful Executivului a declarat ca pana in data de 15 mai 2009 ordonatorii principali de credite vor elabora actele normative necesare pentru reducerea si desfiintarea acestor taxe si tarife si ca aceasta activitate va continua si dupa procesul de restructurare si comasare a agentiilor si altor structuri guvernamentale.
De asemenea, in anul 2010 va avea loc o a treia etapa de reducere a taxelor si tarifelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.