Leonard Orban a depus juramantul in fata lui Barroso

Leonard Orban a depus juramantul in fata lui Barroso

0 221

Luni, comisarii europeni Leonard Orban si Meglena Kuneva au depus juramantul in fata presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, si a judecatorilor Curtii Europene. Ceremonia de la Luxemburg a fost ultimul pas al formalizarii instalarii romanului Leonard Orban in functia de comisar european pentru multilingvism. Meglena Kuneva a depus juramantul pentru portofoliul protectiei consumatorului.


Leonard Orban a fost desemnat de Guvern, in decembrie 2006, pentru functia de comisar european din partea Romaniei, fiind confirmat, apoi, de presedintele CE, Jose Manuel Durao Barroso. Fostului negociator-sef cu UE si secretar de stat in ministerul Integrarii i s-a repartizat portofoliul multilingvismului. El a fost audiat de Comisia de cultura din Parlamentul European si i s-a incredintat functia in urma votului exprimat de europarlamentari la finele anului trecut. Pe 11 ianuarie, Orban si-a anuntat componenta cabinetului, din care fac parte Patricia Bugnot (Franta) – sef de cabinet; Jochen Richter (Germania) sef adjunct de cabinet; Johann Haggman (Finlanda) – membru; Catulina Soares Guerreiro (Portugalia) – membru; Eva Valle Lagares (Spania) – membru si Viorel Serbanescu, Silivia Dinca, Ioana Gligor si Arabela Ster (Romania) – membri. Ultimii doi sunt consilieri ai comisarului Orban. Echipa lui Orban este completata de italianul Pietro Petrucci, purtatorul sau de cuvant.


?

Meglena Kuneva a fost desemnata de Guvernul bulgar, in cadrul caruia detinuse portofoliul Integrarii, pentru functia de comisar european si a primit portofoliul protectiei consumatorului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.