Leo, al 72-lea urs de la Libearty

Leo, al 72-lea urs de la Libearty

0 82
Sanctuarul de la Zarnesti a devenit casa pentru cel de-al 72-lea urs. Botezat Leo, animalul vine de la Gradina Zoologică din Bucov, unde a trait cea mai mare parte a vietii sale. In varsta de 25 de ani, considerat de-acum batran, Leo va fi tinut timp de doua saptamani in carantina pentru supraveghere medicala. Administratorii sanctuarului deruleaza alaturi de Posta Romana un proiect menit sa-i elibereze pe ultimii 20 de ursi tinuti in captivitate in Romania.
Leo devenit miercuri cel de-al 72-lea locatar al Sanctuarului de Ursi „Libearty“ de la Zarnesti. Cea mai mare parte a vietii sale a trait-o in captivitate la Gradina Zoologica din Bucov.
Leo nu a fost pus de indata in libertate. Din motive de securitate medicala, ursul va sta aproximativ doua saptamani in carantina.
Pentru ca fondurile necesare sustinerii tratamentului medical si transportului ursilor nu sunt niciodata suficiente, de protectie a animalelor „Milioane de prieteni”  impreuna cu Compania Nationala Posta Romana a lansat proiectul „O carte postala, un bilet spre libertate!”.
Initiativa face parte din programul „Libertate pentru ursi” si are ca menire eliberarea ultimilor 20 de ursi din gradinile zoologice si proprietatile private din Romania, prin vanzarea unor ilustrate in oficiile postale a sase judete din tara
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.