Lazaroiu: demiterea lui Basescu, posibila dupa o noua suspendare

Lazaroiu: demiterea lui Basescu, posibila dupa o noua suspendare

0 75

Ganditorul din varful cancelariei de la Cotroceni arunca pe piata o noua gulguta. Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat pentru Evenimentul Zilei ca, pe fondul nemultumirilor, populatia ar putea vota pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, daca acesta va fi suspendat de catre Parlament. Lazaroiu afirma insa ca procedura de suspendare este mai dificila decat in 2007.
„Avand insa in vedere precedentul din 2007 se poate ajunge la suspendare fara ca parlamentarii sa aiba un motiv constitutional. Dar e greu sa se ajunga la referendum pentru ca nu au majoritate in parlament. Si exista si alte filtre institutionale care sa impiedice acest abuz”, a declarat Lazaroiu pentru Evenimentul Zilei.
Declaratia lui Lazaroiu a fost facuta in contextul in care liderul social-democrat Victor Ponta a afirmat joi ca „daca Traian Basescu promulga Legea pensiilor, adoptata prin frauda de Roberta Anastase, la cererea sa, voi cere tuturor grupurilor parlamentare din opozitie, dar si UDMR si independentilor, sa fie de acord sa incepem demersurile pentru suspendarea presedintelui”.
„Speram sa convingem toate grupurile parlamentare sa voteze pentru suspendarea presedintelui si sa dea Dumnezeu ca in acest fel sa scape Romania de Traian Basescu”, a adaugat Ponta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.