Lavinia Sandru se inscrie in PSD

Lavinia Sandru se inscrie in PSD

0 90

Presedintele Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru, a declarat, vineri, citata de AGERPRES, ca va parasi functia de lider al acestei formatiuni si se va inscrie in Partidul Social Democrat pentru a participa la alegerile europarlamentare din luna iunie.
Ea a spus ca ar putea reveni in PIN, dar va ramane, cu siguranta, in grupul socialistilor europeni care “este grupul sau de suflet” si in care si-a facut stagiul in anul 2003. “Doresc sa infirm orice speculatie pe aceasta tema, voi face parte din grupul socialistilor europeni”, a precizat Sandru.
Liderul PIN a sustinut ca a discutat, vineri dimineata, cu secretarul general al Partidului Socialistilor Europeni, Phillip Cordery, care si-a exprimat sustinerea fata de candidatura sa. “Am avut o discutie cu dl Phillip Cordery cu care ma cunosc din 2001 si cu care am facut multe actiuni impreuna. Atunci cand i-am spus ca PIN este un partid ecologist, mi-a spus “da, este un partid de stanga”“, a explicat presedintele PIN.
Lavinia Sandru i-a multumit vicepresedintelui PSD Radu Moldovan pentru ca a propus-o drept candidat pentru PE. “Sper ca lucrurile sa mearga bine”, a spus ea.
Liderul PIN si-a reamintit ca, in perioada stagiului efectuat in 2003 la grupul socialistilor europeni, a acordat un interviu publicatiei EU observer. “Si, fiind singurul tanar din Romania aflat pe atunci din Parlamentul European, europarlamentarul John Hume, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost foarte incantat si mi-a spus ca doreste sa ma aiba colega in Parlamentul European in 2009. Am zambit atunci, dar am simtit ca voi avea aceasta sansa”, a declarat Lavinia Sandru.
Biroul Permanent Judetean al PSD Bistrita-Nasaud a votat, vineri, in unanimitate, propunerea venita de la liderul judetean al partidului, deputatul Radu Moldovan, de a o nominaliza pe Lavinia Sandru drept candidat din partea acestei organizatii pentru alegerile europarlamentare.
PSD Bistrita-Nasaud va avea, in total, trei propuneri pentru lista nationala de candidati la alegerile din 7 iunie: Ioan Mircea Pascu, Lavinia Sandru si Adriana Pana, secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. (Sursa: AGERPRES)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.