Laura Codruţa Kovesi are un verdict final in acuzele de plagiat

Laura Codruţa Kovesi are un verdict final in acuzele de plagiat

0 190
Verdict în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Consiliul  general al CNATDCU a dat astăzi (joi, 8 dec.) decizia finală, după ce profesorii de la Timişoara au găsit în teza de doctorat 564 de rânduri similare cu alte surse.
În cazul deciziei de plagiat şi-au exprimat votul 36 de specialişti.
Se constată o culpă în construcţia tezei. Este vorba despre fraze care nu conţin idei originale şi prezintă similitudini. Este vorba de 20 de pagini din 444 cât conţine teza.
Retragerea titlului de doctor a fost considerată excesivă, a stabilit comisia de lucru a CNATDCU care a decis să nu fie retras titlul de doctor.
În teză nu este vorba despre partea de originalitate sau capitole plagiate, sunt chetiuni de notorietate care aşa au fost preluate de toată lumea.
Comisia va stabili ce măsuri se impun.
Comisia de etica de la Universitatea de Vest din Timişoara, universitatea unde si-a susţinut teza de doctorat a găsit posibile probleme în cazul a 4,9% din teza de doctorat a şefei DNA.
Comisia a refuzat sa utilizeze softul IThenticate. Softul IThenticate este imposibil ca sa dea gres, in conditiile in care acelasi soft este folosit si de Departamentul de Justitie al Statelor Unite, Parlamentul European, Comisia Europeana, Banca Mondiala, Organizatiile Natiunilor Unite.
În concluzie Comisia CNATDCU, în mărinimia ei, recomandă să NU se retragă titluldnei procuror sef al DNA!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.