Laura Bratosin ne reamintește pilda patimii lui Isus!

Laura Bratosin ne reamintește pilda patimii lui Isus!

0 142


Scopul acestei sărbători creştine este amintirea vie a patimii, a morţii şi a Învierii lui Iisus Hristos. Sfânta Scriptură a Noului Testament spune că Iisus Hristos, înainte de a pătimi, a prezis de mai multe ori că va fi răstignit, dar a treia zi va învia. Împotriva tuturor a celor care L-au acuzat şi batjocorit, numindu-l în derâdere Regele Iudeilor, rege încoronat cu spini, Rege al cărui tron era o Cruce, părăsit de ai săi, păzit sub grea şi rece lespede de piatră, Hristos a izbândit cea mai strălucită biruinţă ce s-a văzut vreodată: biruinţa asupra morţii şi asupra răutăţii omeneşti. Această biruinţă nu putut fi tăgăduită şi nu i-a putut fi smulsă niciodată
Așadar acesta sarbatoare este despre smerenie, iubire și altruism, lucruri pe care, societatea le-a uitat, iar vina cea mai mare, după părerea mea, o poarta cei ce ne conduc. Atunci când vezi ipocrizia acestora, devi ipocrit, atunci când vezi aroganta, devii arogant, iar atunci când nu simți iubire, nu mai dăruiești nimic, crezând ca așa e normal. Și chiar dacă mai sunt printre noi și cei care o fac, din păcate prea putini. Nu-i de mirare ca-s șoselele pline, când însăși Președintele a plecat de Paștele Catoilic la soție.

Un exemplu mai simplu nici ca exista. Dar sărbătoarea aceasta este despre iubire și speranța, despre patimi și despre ce vom înțelege din ele. Dacă vom reuși sa devenim mai îngăduitori, sa judecam mai puțin, vom reuși sa învingem, dacă nu, vom rămâne aceeași și tot zbuciumul va fi in zadar.


Paste Fericit tuturor.
Laura Bratosin – președinte PNT-CD Brasov

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.