Laszlo Tokes este sigur de autonomie

Laszlo Tokes este sigur de autonomie

0 179

„Vom avea autonomie!” Acesta a fost strigatul ca de lupta al ciudatului popa Tokes, racnet iesit din gura episcopala strambata de ura si furie, cu ocazia lansarii, luni, la Sf.Gheorghe, a candidatilor UDMR la alegerile europarlamentare in campania electorala pentru Parlamentul European.
Cei doi lideri udemeristi reuniti si reimpacati in cuget si simtiri sovine, Marko Bela si Tokes Laszlo, au latrat despre necesitatea autonomiei, despre imposibilitatea de a mai trai sub jug valah.
Liderul UDMR a subliniat ca in Romania exista oficial 1,5 milioane de maghiari, iar in Covasna si Harghita in jur de 500.000 de secui, plus partea secuiasca a judetului Mures, prin care se ajunge la aproximativ 700.000 de secui.
„Daca suntem uniti si daca suntem solidari, putem raspunde la orice provocare si dificultate. Avem momente dificile, asa cum secuii in cursul secolelor au avut momente mai grele, dar totdeauna prin solidaritate am reusit sa depasim aceste momente”, a afirmat Marko Bela in numele celor banuiti sapte sute de mii de secui.. Mesajul la solidaritate si unitate, plus convingerea ca autonomia se va indeplini, au fost rostite si de primul candidat pe lista UDMR, episcopul Tokes Laszlo.
Ma intreb de ce autoritatile nu iau masurile necesare, aceste afirmatii ale liderilor udemeristi atingand Codul Penal prin subminarea sigurantei Statului Roman, precum si a Constitutiei Romaniei. Cat mai trebuie ingaduit sa-si faca acesti derbedei politici de cap, in numele unei minoritati care nu simte in totalitate la fel?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.