Laptopuri si imprimante pentru medicii de familie

Laptopuri si imprimante pentru medicii de familie

0 223

„Scrisul de doctor” ar putea deveni istorie iar noi ne vom aminti de el doar cand il vom folosi in expresii. Cel putin asa intentioneaza ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care vrea sa-i scuteasca, in viitor, pe medicii de familie, de „obositorul” scris de mana, atunci cand vor trebui sa prescrie retete.


Solutia ministrului este dotarea medicilor de familie cu laptopuri si imprimante portabile. Ministrul sanatatii vrea ca doctorii sa nu se mai chinuie sa scrie de mana si sa completeze sute de formulare pe zi, cand ar putea sa foloseasca un program informatizat.


In plus, toate datele pe care le vor strange de la pacienti vor fi introduse in baza de date a Ministerului Sanatatii, care va putea sa elaboreze in acest fel, programe de preventie a bolilor in Romania.


„Gandindu-ne ca medicul de familie nu sta doar in cabinet ci trebuie sa se deplaseze la bolnav acasa, ii vom da un laptop.” a declarat Eugen Nicolaescu. In programul informatic vor putea fi trecuti toti pacientii medicului, cu istoric al bolilor si medicatie primita.


Medicii nu sunt prea incintati insa de noua tehnologie si spun ca raporteaza de mult Casei de Asigurari, prin sistemul informatic datele pe care le au.

Calculatoarele si imprimantele portabile vor trebui sa ajunga la cei 11 mii de medici din tara, incepand cu luna mai, tocmai pentru ca acestia sa nu mai fie aglomerati cu mii de fise sau sa poata sa dea reteta pe loc, la domiciliul pacientului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.