Lansare PD-L in Piata Sfatului

Lansare PD-L in Piata Sfatului

0 106

Duminica s-au strans in Piata Sfatului din Brasov cateva mii de oameni (asa pretind organizatorii) veniti din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, pentru a asista la lansarea candidatilor PD-L pentru Parlamentul European.
La miting au fost prezenti, alaturi de candidatii Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Dragos David – iata si un brasovean! – si presedintele PD-L, premierul Emil Boc, dar si o parte din conducerea PD-L: Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Gheorghe Pogea, Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, deputatul Raluca Turcan si presedintii organizatiilor PD-L din Regiunea 7 Centru.
Din discursurile candidatilor, dar si ale ministrilor, nu au lipsit atacurile indreptate spre PSD si PNL, cele doua partide fiind catalogate ca aflandu-se in campanie electorala prezidentiala si nu pentru alegerile europene, de parca matelotul-sef al PD-L nu tunde oi prezidentiale si bea trascau din canite cu harta Cotrocenilor pe ele.

Premierul Emil Boc a oferit alegatorilor cateva motive pentru care trebuie sa puna stampila pe lista de candidati ai PD-L.
„Un vot util pentru tara inseamna un vot pentru PD-L. Noi avem un program pentru Romania si nu impotriva cuiva si mergem in cea mai importanta familie politica europeana, cea a Partidului Popular European. PD-L este partidul care a luat tara la greu si o duce la bine”, a spus presedintele PD-L, fara a mentiona ca nu a facut, in aceste sase luni de guvernare, nimic in acest sens decat vorbe si iar vorbe, tot planuindsi fara a realiza nimic concret. Premierul le-a reamintit celor prezenti ca fara activitatea ministrilor PD, care au facut parte din Guvernul de dupa alegerile din 2004, care au muncit pentru eliminarea steguletelor rosii ale UE de pe harta Romaniei, nu ar fi fost posibila integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, de la 1 ianuarie 2007, dar si ca PD-L si-a asumat guvernarea intr-un moment greu pentru Romania, in decembrie 2008, luand tara „dupa ce a fost lasata de catre guvernul liberal fara bani si cu datorii”, reusind sa pastreze echilibru economic, semnele din ultima perioada fiind incurajatoare.
Astfel Boc mai dovedeste odata ca ramane unul din asii debitarilor de baliverne cu vorbe asa de convingatoare de ramai traznit vazand cum langa el ingheata apele.
Monica Macovei, candidatul aflat pe pozitia secunda a listei PD-L pentru Parlamentul European, a acuzat PSD si PNL, afirmand ca aceste partide nu au alt interes decat de a-si bloca dosarele si a-si acopere coruptii.

„Numai noi putem aduce acasa bunastarea si statul de drept pentru ca noi am inceput reformele reale si suntem credibili in Uniunea Europeana”, a spus fostul ministru al Justitiei, care a precizat ca prezenta PD-L in cel mai mare partid european, Partidul Popular, da siguranta ca legile europene vor respecta interesele romanilor.
Doamne, dar tampiti ne mai crede aceasta cucoana cu breton de oaie bleaga!

Atacuri la adresa PSD ºi PNL au fost lansate si de Traian Ungureanu, cel care ocupa poziþia a treia pe lista de candidati ai PD-L.
„Si Geoana garanteaza trecerea la euro, dar la euro-baroni. De la baroni locali vom avea acum baroni europeni. Vrem sa facem din Romania un loc unde se vorbeste romaneste, dar in rest este la fel ca in Europa. De legi se va ocupa, in Parlamentul European, Monica Macovei, iar de faradelegi Adrian Nastase, asta-i ministerul lui Ministerul Dezvoltarii Destrabalarii. Vreau sa infirm zvonurile ca PSD nu vrea sa ajute Romania, vrea doar un singur lucru, sa puna un presedinte in Romania si pentru asta au pus poza lui Geoana pe afise, desi sunt alegeri europene, scriind dedesubt: ‘Alege Bine’, dar au uitat sa precizeze: ‘Nu pe mine!’ Si liberalii vor sa ajute Romania si pentru asta se grabesc foarte tare, ei sunt deja in turul doi al alegerilor, dar al alegerilor prezidentiale. Asa sunt ei, se misca repede cu banii altora. Ei zic ca Europa e liberala. Europa e liberala, dar PNL nu e”, a spus Traian Ungureanu.
Discursuri de serbare la gradinita, discursuri de doi bani. Si sa ne mai mire absenteismul de la urne?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.