Lansare de carte la Teatrul „Sica Alexandrescu”

Lansare de carte la Teatrul „Sica Alexandrescu”

0 107

Joi, 22 noiembrie, Sala Mare-Foaier a Teatrului „Sica Alexandrescu” va gazdui, incepand cu orele 18.30, lansarea cartii „Am ales teatrul” de Maria Filloti – Fundatia „Camil Petrescu”, Revista? Teatrul Azi, 2007. Evenimentul face parte din programul Festivalului de Dramaturgie Contemporana, care se desfasoara la Brasov.


?


Volumul de amintiri a marii actrite Maria Filotti


„Am ales teatrul”,? volumul de amintiri ale marii actrite Maria Filotti (1883–1956), care a fost, timp de cincizeci de ani, gloria Teatrului National si a condus o insemnata trupa particulara timp de alti zece ani, a fost scris si publicat in prima editie in anii ’60, fiind marcat de cerintele comisiilor de cenzura. In aceste conditii, textul este inecat in tot felul de afirmatii si exprimari tipice pentru „limbajul de lemn”. La publicarea sa, volumul a continut doar cateva imagini. De aceasta data, va aparea bogat ilustrat cu fotografii reprezentand-o pe actrita in diverse roluri, dar si pe alti interpreti care in epoca si-au dovedit valoarea si acum sunt complet uitati.


?


Colonia ingerilor


Tot joi, incepand cu orele 19.00, la Sala Mare a Teatrului „Sica Alexandrescu”, Teatrul MIC din Bucuresti prezina spectacolul „Colonia ingerilor” de Stefan Caraman. Regia: Nona Ciobanu. Scenografie, light design, multimedia: Iulian Baltatescu. Coregrafia: Florin Fieroiu. Scenografia si ilustratia muzicala: Nona Ciobanu. Durata spectacolului: 1h 50min (fara pauza).


„Intr-un loc in care se mananca si se bea, chelnerii au aripi, au voie sa le faca tot ce le trece prin minte celor care vin sa consume, si mor din cand in cand. Restaurantul Colonia ingerilor devine cunoscut prin faptul ca ospatarii sunt bolnavi incurabil. Uneori lumea asta pare una a circului, alteori are accentul sublim al unui spatiu paradisiac. Umorul negru, nostalgia si bucuria de a trai creeaza un amestec comico-grotesc pe un fundament profund tragic. Patronul Coloniei ingerilor vinde moartea ca ingredient unic si definitoriu pentru restaurantul sau”, spune Nona Ciobanu, cea care semneaza regia, scenografia si ilustratia muzicala a spectacolului.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.