Lamaia – un strop de sanatate in anotimpul rece

Lamaia – un strop de sanatate in anotimpul rece

0 130

Despre lamai, stim ca sunt fructe benefice, mai ales in anotimpul rece, dar stim, oare, si de ce sunt acestea considerate ca fructe miraculoase?
Un fruct foarte acid, sarac in calorii si colesterol, lamaia este foarte bogata in vitamine, in special vitamina C, E, dar si in fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor.
Consumata in cantitati nici prea mici, dar nici exagerate (sa nu uitam ca este un fruct foarte acid), lamaia ajuta la eliminarea toxinelor din organism, curatand si fluidizand sangele. Aciditatea acesteia reduce aciditatea gastrica.
Lamaia este un bun bactericid, diuretic, remineralizant, antireumatic, antiseptic, tonic cardiac, hipotensiv, antiscleros. In perioadele reci de toamna si iarna, lamaia este recomandata si pentru capacitatea ei de a tine gripa si raceala la distanta, de a combate infectiile, febra, varicele, astenia, sinuzita, otita. Lamaile pot fi consumate in amestecuri cu apa si miere sau ceai de lamaie si miere, aceasta din urma fiind un indulcitor natural cu aporturi proprii in tratarea anumitor boli.
In plus, pulpa unei lamai este indicata in alimentatia zilnica, mai ales in vremurile moderne, deoarece creste procesul de sintetizare a hormonilor anti-stres.
In prezent, exista studii care o pun in randul tratamentelor impotriva cancerului, la fel de utile ca si chimioterapia. Se pare ca sucul de lamaie distruge celulele maligne fara a le afecta pe cele sanatoase.
Lamaia reprezinta un exemplu in care granita dintre aliment si remediu este foarte putin vizibila. In aromoterapie, lamaia se foloseste pentru a se obtine uleiul volatil din coaja, acesta fiind de ajutor in litiaza biliara si pentru tratarea unor afectiuni hepatice.
Avand aceste proprietati, sucul de lamai este indicat, ca remediu ajutator, in
tratarea infectiilor diverse (pulmonare, intestinale sau renale), maladiilor infectioase (stimuleaza leucococitoza curativa), in stari febrile, reumatisme, guta, litiaza urinara si biliara, in hiperaciditate, ulcere de stomac, dispepsii (digestii anevoioase), arteriosclerozã, varice, flebite, fragilitate capilara, hipervascozitate sanguina, obezitate, hipertensiune, tuberculoza pulmonara si osoasa, demineralizare, deficiente de crestere, convalescenta, anemie, insuficienta hepatica si pancreatica, congestie hepatica, hemofilie, hemoragii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.