Lacul Noua, motiv de scandal PD-L – PNL

Lacul Noua, motiv de scandal PD-L – PNL

0 103

Duminica dupa-amiaza a avut loc, in vecinatatea lacului din cartierul Noua, o manifestare organizata de filiala Brasov a PNL, manifestare care a implicat amplasarea unei scene, a unei instalatii de sonorizare si prezenta catorva mii de oameni. Sarbatoarea s-a finalizat insa cu un adevarat scandal politic.
Astfel, ieri, viceprimarul pedelist Gantz Miklos a reclamat faptul ca liberalii au aruncat in apa lacului tot felul de resturi ramase de pe urma evenimentului si ca au distrus o portiune de spatiu verde.
„Camionul care transporta diferite obiecte a intrat duminica pe spatiul verde de langa lac. Ulterior s-a impotmolit, iar pentru scoaterea lui a fost nevoie de interventia unui tractor. O suprafata importanta a fost pur si simplu arata. Au facut si alte partide evenimente electorale in zona, insa nimeni nu a stricat nimic: a fost nevoie sa vina o data liberalii si locul a fost afectat”, a declarat jumatatea de edil.

Este ciudat cum tocmai reprezetantul celor care au distrus din greu zone verzi in Brasov s-au pus sa acuze o intamplaresingulara de distrugere neintentionata a unei mici bucati de teren cu iarba, cand utilajele primariale strica infinit mai mult chiar prin oras, fara a pune nimic in loc sau a reface stricaciunile. Este un fel de hotul striga hotii.

In replica la acuzele aduse, presedintele filialei municipale a PNL, Dumitru Puchianu, a precizat ieri:
„Este nereal ceea ce ni se imputa. Noi, dupa terminarea evenimentului am curatat zona folosita. Daca lacul arata mizerabil, si asta de ani de zile, nu este vina noastra. Singurul incident care s-a produs se refera la impotmolirea acelei camionete, nicidecum a unui camion: era o duba care avea o bena. Am incercat sa o scoatem, nu am reusit si am chemat un tractor. S-a facut, e drept, un sant, insa ne vom duce in zilele urmatoare si vom planta iarba in zona”.
Altfel, viceprimarul Gantz a anuntat ieri ca au pornit lucrarile de salubrizare a intregii zone, inclusiv a lacului, si de amplasare a unor banci, mese si amenjarea unor locuri de instalare a gratarelor, pentru ca zona de agrement sa aiba un aspect civilizat.
Chestii din acestea am mai auzit de la semiprimarul Gantz si in legatura cu starea multor strazi de cartier, mai acum vreo doua luni, si nimic nu s-a vazut de atunci.
Ca vor fi planyate ceva bancute, se poate, caci acest lucru este lesne si repede de realizat, se „vede” de la distanta si mai aduce si ceva bani initiatorilor – procedeul a fost mai de mult brevetat.
Asteptam curiosi sa vedem insa cand se vor planta si scaune pe la capul politicienilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.