“Lacul Lebedelor” la Opera Brasov

“Lacul Lebedelor” la Opera Brasov

0 246

Sambata, 9 iunie? 2007, de la orele 19.00, la Sala Operei, Teatrul Academic de Opera? si Balet din Kiev prezinta spectacolul “LACUL LEBEDELOR” de P. I. Ceaikovski.


?


Turneu prin sapte orase


Balerinii ucrainieni promit un spectacol de inalta tinuta. Spectacolul este realizat de Teatrul Academic de Opera si Balet din Kiev, care se afla in premiera in Romania printr-un turneu care cuprinde si Satu Mare, Alba-Iulia, Targu Mures, Brasov, Baia Mare, Timisoara si Oradea. Distributia spectacolului ii cuprinde pe: Anna Duroch (Odetta), Maxime Tchepik (printul Siegfried), Denis Nedak (baronul Robart), Oleg Timoshenko (bufonul), Victor Sobolev (Wolgang), Ivanna Verba (printesa). Lebedele mici sint interpretate de: Youlia Choumak, Maria Soboleva, Svetlana Mikleaeva, Natalia Kostogryz, iar asa-zisul „Pas de trois“ ii are pe afis pe Elena Boiarko, Youlia Trandassir si Constantin Vinovoi.


?


Balet celebru


„Lacul Lebedelor“ este unul dintre cele mai cunoscute spectacole de balet, infatisind pe muzica celebrului compozitor Piotr Ilici Ceaikovski povestea zbuciumata de iubire dintre printul Siegfried si frumoasa Odette, transformata printr-o vraja intr-o lebada. Coregraful principal al spectacolului este Victor Litvinov, decorurile au fost realizate de Viacheslav Okunev, costumele de Irina Press.


?


130 de ani de la premiera mondiala


„Lacul Lebedelor“ este un balet clasic in cultura rusa, interpretat in mod traditional in 4 acte. A fost inspirat dintr-un basm al fratilor Grimm si a avut parte de muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Premiera mondiala a spectacolului a avut loc in anul 1877, la Teatrul Mare din Moscova. Prima montare la Opera Nationala din Bucuresti a avut loc in 1957. La Teatrul Academic de Opera si Balet din Kiev, acest spectacol se juca inca din 1860, insa baletul profesionist a preluat aceasta opera din 1926.


?


Contact


OPERA BRASOV


Str. Bisericii Romane, nr.51


Tel.: 0268.415.990, Fax: 0268.411.794


www.opera-brasov.ro


e-mail: operabv@yahoo.com.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.