Lacul Dumbravita si capra neagra protejate cu bani europeni

Lacul Dumbravita si capra neagra protejate cu bani europeni

0 67

O delegatie brasoveana s-a aflat, in perioada 21-24 iulie, intr-o vizita oficiala regiunea Veneto (Italia), din delegatia brasoveana facand parte subprefectul Szakal Andras, arhitectul-sef al judetului, Mihai Sarbu, precum si consilierii judeteni liberali Dragos Craciun si Adrian Maxim.


Delegatia a vizitat Consortiul Interuniversitar National pentru Stiinte Ambientale (CINSA) din Venetia, iar in urma discutiilor s-a stabilit lansarea a doua proiecte de studiere a biodiversitatii din zona rezervatiei naturale de la Lacul Dumbravita, precum si protejarea efectivelor de capre negre din Masivul Ciucas.


Impreuna cu cartografii italieni vor fi determinate limitele ariilor protejate si, ulterior, vor fi elaborate studii pentru formularea unei cereri de finantare europeana pentru administrarea rezervatiilor. Fondurile necesare pentru punerea in aplicare a cele doua proiecte de mediu sunt de aproximativ 60.000 de euro, banii urmand a fi acoperiti in cota de 30% de partea romana, de 60% de administratia din Veneto, iar 10% de la CINSA.


Pentru finantarea ulterioara, delegatia brasoveana a luat deja legatura cu reprezentantii la Bruxelles ai regiunii Veneto, precum si cu directorul UNESCO pe Europa de Est, Engelbert Ruoss, care a anuntat ca si acest for international poate oferi fonduri nerambursabile pe teme de mediu.


?


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.