Lacrimi si bucurie la afisarea rezultatelor la bac

Lacrimi si bucurie la afisarea rezultatelor la bac

0 67

Aproximativ 6.000 de absolventi ai claselor a XII-a din Brasov au sustinut in sesiunea iunie-iulie examenul de bacalaureat. In acest weekend, toti au scapat de emotii odata cu afisarea rezultatelor. Unii au avut parte de lacrimi de bucurie, altii mai putini norocosi sau mai putin pregatiti, de tristete, de dezamagire.


Promovabilitatea in judetul Brasov a fost de 66,45% inainte de solutionarea contestatiilor, proportie considerata multumitoare de catre conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Brasov. Sambata, intre orele 16 .00- 20.00, dupa afisarea rezultatelor, candidatii nemultumiti au putut depune contestatii, numarul lor fiind de 1.185. Rezultatele finale vor fi afisate marti, 10 iulie. Candidatii vor avea posibilitatea de a repeta doar examenele nepromovate.


?


Nici o medie de 10


Si in acest an, singura unitate de invatamant care a reusit sa inregistreze o promovabilitate de 100% a fost Colegiul National „Andrei Saguna” din Brasov. Mai mult decat atat, 133 de elevi au obtinut note peste 9,00.


Nici unul dintre cei aproape 6.000 de candidati care s-au inscris la examen n-a reusit in acest an sa obtina 10 pe linie la toate probele bacalaureatului.


?


Rezultate in tara


Absolventii de liceu din tara au promovat in proportie de circa 80% examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie a acestui an. Rezultatele i-au nemultumit pe multi dintre liceenii examinati, la sediile liceelor fiind inregistrate mii de contestatii.


In Capitala, potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, cele mai mici note au fost luate la proba de Limba si literatura romana.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.