La Prefectură CNAIR consultă edilii județului despre iluzoriile autostrăzi

La Prefectură CNAIR consultă edilii județului despre iluzoriile autostrăzi

Autostrăzile București- Brașov și Brașov- Bacău au fost subiecte de discuții și consultări dintre reprezentații companiei de stat de profil CNAIR și primari brașoveni, purtate sub patronatul lui Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean. Ministrul Drulă de la Transporturi și-a dorit în binecunoscuta cheie a comunicării publice ample discuții pe tema autostrăzilor care nu vor fi realizate mai devreme de 10 ani.
Modificările aduse studiilor de fezabilitate au readus proiectele autostrăzii București-Brașov la nivelul de acum trei ani, a acuzat președintele CJ, Adrian Veștea. Aceasta este strategia de frana evolutia variantei Comarnic-Brasov de trecere a Carpaților, în favoarea Austrazii Pitesti – Sibiu.
Reprezentanții CNAIR au adus ca argumente noi modificări la studiul de fezabilitate, fapt pentru care au cerut avizul unor localități ce ar urma să fie afectate.
În paralel Veștea a solicitat CNAIR să introducă în proiect și urgentarea documentațiilor pentru drumul Doftana- Săcele, o alternativă la Valea Prahovei și la viitoarea autostradă București Brașov, îndepărtată ca realizare.
Finanțarea acestei autostrăzi nu a putut fi introdusă în PNRR datorită refuzului Bruxelles-ului de a finanța cu aceste fonduri europene autostrăzile din România, mai precis absența acestora.
Astăzi vor avea loc noi discuții despre Autostrada Brașov-Bacău, promisă și de Ludovic Orban în cursul vizitei sale la Brașov de săptămâna trecută, desigur încă o zi pierdută cu discuții sterile în jurul proiectelor CNAIR, o companie națională de drumuri anacronică și supradimensionată, cu o conducere incompetentă și coruptă, numită pe criterii politice de către toate guvernările care s-au perindat în România.

Libiu Mateescu     

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.