La liceele vocationale, admiterea incepe in mai

La liceele vocationale, admiterea incepe in mai

0 163

Elevii claselor a VIII-a care doresc sa-si continue studiile la un liceu vocational vor incepe mai repede examenele, deoarece in luna mai vor sustine probele de aptitudini, care se organizeza la liceele de arte plastice, de muzica, sportiv, teologic, militar si pedagogic. Elevii sau absolventii care vor sa participe la probele de aptitudini pot obtine de la secretariatele scolilor fise de inscriere, in perioada 21-23 mai 2007.


?


Oferta educationala a Seminarului Teologic “Dumitru Staniloae”


La seminarul teologic “Dumitru Staniloaie”, cursuri de zi, se pot inscrie absolventi de gimnaziu cu certificat de capacitate, care au media generala de absolvire a claselor V-VIII minimum 7,00 si media minimum 9.00 la purtare, daca la data inceperii anului scolar elevul nu a depasit varsta de 18 ani. Dosarul de inscriere va cuprinde: certificat de botez (ortodox)- copie legalizata; fisa medicala a candidatului de la nastere la 16 ani; fisa de inscriere, in original, eliberata de unitatea de invatamant gimnazial; recomandarea Consiliului parohial; binecuvantarea Chriarhului locului; copie certificat de nastere; copie carte de identitate; adeverinta de la unitatea scolara unde frecventeaza clasa a VIII-a, cu mediile generale pt cls.V-VII si sem.I? cls. VIII + purtare.


La Seminariile Teologice se organizeaza probe de aptitudini, care constau din probe orale si probe scrise.


Seminarul Teologic Ortodox din Brasov scoate la concurs anul acesta 28 de locuri la profilul Teologie Ortodoxa (calificare – preot cu studii medii) si 28 de locuri la Patrimoniu Cultural, profil introdus in premiera, destinat atat fetelor cat si baietilor. Elevii care vor absolvi acest profil se vor specializa in reconditionarea monumentelor bisericesti. Durata studiilor este de 4 ani.


Calendarul admiterii 2007


21 mai – 23 mai 2007 –? inscrierea candidatilor la sediul? seminarului


25 mai – 27 mai 2007 – sustinerea probelor de aptitudini


28 mai 2007 – afisarea rezultatelor si? depunerea contestatiilor


29 mai 2007 – afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.