La Brasov vijelie mare

La Brasov vijelie mare

0 66

?Ca rareori intre munti – si Brasovul se afla intr-o asemenea pozitie – alaltaieri seara s-a pornit o vijelie cum foarte rar s-a vazut pe aceste meleaguri


Vantul s-a pus pe rele, cu peste 100 km/ora, ceea ce a dus la pagube luate, per total, destul de mari.


In primul rand si cel mai la vedere a fost daramarea panourilor publicitare plasate in marile intersectii. Acestea au fost spulberate, cu postamente metalice cu tot. Din fericire nu s-au semnalat victime, dar prezumtia a existat si, pana nu inceteaza mania naturii, mai exista.


Dar inafara de pagubele asa-zis “oficiale”, au avut de suferit o serie de cladiri proprietate, ca este vorba de case sau blocuri, nu conteaza. Caderi de tigle, decopertari de acoperisuri, copaci rupti din trunchi, geamuri pur si simplu scoase din cadru si sparte, obloane smulse din balamale. Pagube pe care cetatenii simpli urmeaza sa le remedieze cu bani proprii.


Alte pagube au suferit transportatorii pe cablu din Poiana Brasov. Ei nu au putut pune in functiune telecabinele si telegondolele, tot datorita vantului, si au suferit pagube la incasari, lucru ce a afectat si pe amatorii de schi, nu atat pe cei din Brasov, ci pe cei care au cheltuit bani frumusei ca sa ajunga in Poiana si sa urce pe partii spre Postavaru.


Din pacate, in context mondial, nu putem sa prevedem o grabnica indreptare a situatiei, deoarece stricaciunile facute de om naturii sunt prea mari ca sa poata fi remediate la asa repezeala incat sa nu ne mai asteptam, in viitorul apropiat, la asemenea necazuri.


?


Dan Bota ??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.