La Brașov se vor produce DRONE tactice de înaltă performanţă!

La Brașov se vor produce DRONE tactice de înaltă performanţă!

0 57

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul Societăţii Carfil SA, subsidiară a companiei naţionale Romarm SA, va semna vineri, la BSDA 2024, un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile – Periscope Aviation.
Acordul va fi semnat în prezenţa ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului Ştefan-Radu Oprea şi a ambasadorului Statelor Unite în România, Kathleen Kavalec.
Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcţiei de UAV (Unmanned Aerial Vehicle)-uri militare şi civile. Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării”, se menţionează în comunicat.
Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.
Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă.

NOTA
UAV aeronave fără pilot (UAV – Unmanned Aerial Vehicle) sunt concepută pentru misiuni tactice de luptă.
Sistemul tactic fără pilot, sau UAS (Unmanned Aircraft Systens), conceput pentru misiuni multiple și pentru mai multe sarcini utile (multi-mission, multi-payload) se încadrează în categoria MALE (medium-altitude long-endurance).

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.