La Brasov lipseste cornul si laptele din scoli

La Brasov lipseste cornul si laptele din scoli

0 53

Elevii din Brasov inca nu primesc cornul si laptele, asa cum prevede legea.
Ei mai au de asteptat pana sa primeasca laptele si cornul prevazute de lege, si aceasta pentru ca firmele participante la licitatia pentru cumpararea acestor produse au blocat cu contestatii intreaga procedura, asa ca, la o luna dupa primul sunet de clopotel al acestui an scolar, elevii continua sa vina doar cu pachetelul de acasa.
Niciunul dintre prescolarii, elevii de clasele 1-8 sau din invatamantul special n-a vazut, pana acum si in acest an scolar, vreo faramitura de corn sau vreun strop de lapte. Elevii par sa stie mai bine decat profesorii si invatatorii motivele pentru care n-au primit inca lapte si corn.

Pentru lapte, procedurile de achizitie au fost blocate, pana la sfarsitul saptamanii trecute, de catre firmele care au contestat licitatia. Contestatia a fost solutionata, iar contractul va fi semnat in prima parte a acestei saptamani.
Vestile proaste sunt insa legate de cumpararea cornului. Aici, procedura este blocata in instanta, si asta dupa ce o firma participanta la licitatie a fost descalificata de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor.
Se mai poate arata ca programul „Cornul si laptele” are, in intreg judetul Brasov, peste 44.000 de beneficiari.

Dar presupunand ca aceasta este situatia reala si fara a arunca banuieli de necinste sau interese asupra responsabililor cu acest program, ma intreb: ce se face sau s-a facut cu banii care ar fi trebuit sa fie platiti pentru aceasta gustare a elevilor? De ce nu le sunt dati elevilor sau parintilor acestora, ca o compensatie, chiar si numai in parte, pentru pachetelul pus in ghiozdan parinti, de acasa?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.