La Brasov, CELULA vip ESTE GOALA! 500 DE EURO PREMIU, pentru cine...

La Brasov, CELULA vip ESTE GOALA! 500 DE EURO PREMIU, pentru cine ghiceste viitorul ocupant!

0 785
Manat cu treburi personale prin Capitala, am lipsit cateva zile de la obisnuita cafea din Piata Sfatului, impreuna cu prietenul meu. Ne-am revazut azi, dornici de a ne impartasi ultimele „barfe”: eu din Bucuresti si el  din Brasov. Am ignorat cu buna stiinta subiectul zilei, super-productia –serial „Elena”, de dimineata, dupa deschiderea emisiunilor informative, si pana dupa miezul  noptii…
Noi, mai retrograzi, discutam tot despre „actualul fost”, adica despre Basescu. I-am vandut un pont „imobiliar” auzit la Bucuresti: guvernul va accepta, tacit, (si cu acordul actualului presedinte), continuarea statutul de flotant la Vila Lac 3, a Basescului… care sa se mute mai tarziu in fosta vila a lui Petre Roman. Sceptic, amicul meu  a conchis scurt: „E barfa! Aia de la RAPPS  au mobilizat o armata de mesteri mari, am vazut la TV. Totul va fi gata pana pe 21 februarie! Caci si KWJ vrea modificari in viitoarea Resedinta: un teren de tenis in curte, trei razoare de trandafiri, un strat de capsunisi doi nuci, cum are el la Sibiu… Ca Dumnealui nu le are pe-astea americanesti, cu piscine!”
Tot sceptic, la randul meu, i-am povestit ce am auzit la prima mana, in statia RATB de la TVR:  dl. Basescu a mai cerut…60 de zile amanare pentru finalizarea lucrarilor de „usoare modernizari” …generale, in caz de cutremur. In plus, a cerut ca la geamurile de la parter sa se instaleze grilaje decorative din fier forjat si sa dea jos „zabrele” alea de siguranta puse de Petrica Roman, impotriva minerilor. Pentru a nu  se creea impresia ca parterul ar putea fi folosit drept prezumtiv arest la domiciliu…
Tot el mi-a spus ca amenajari mai „speciale” se fac la… arestul preventiv de la politia Brasov. Caci DNA i-ar fi luat prin surprindere si „priponul” IPJ este deja suprapopulat, ca sa nu mai vorbim de necesitatea urgenta a amenajarii la subsol a catorva „incaperi”… pentru VIP-uri.  
De exemplu, viitoarea „celula” de arest preventiv la politia Brasov se doreste a fi una „mai speciala”, asteptandu-se in curand un …oaspete local de mare calibru. Sa nu mai fie luati pe neasteptate, cum s-a intamplat cand cu Aristotel Cancescu. Nici cablu nu aveau, necum o plasma color, acolo. Iar acum  incepe imediat si campionatul. Sunt excluse din start nuante apropiate sau identice cu culorile de pe siglele sau insemnele vreunui partid politic. Fara aluzii, politia fiind apolitica!  
Intre doua sorbituri de cafea, amicul meu arunca intrebator: nu cumva vrei sa zici ca este vorba de…, silabisind un nume, intr-o soapta pierduta in sorbitura de cafenea. Nu i-am cerut sa repete, pentru ca din prima silaba am intuit ca avem in minte aceeasi persoana.
…Dupa ce ne-am despartit, rememorand ultima parte a discutiei noastre, am avut o revelatie. Prima litera se potrivea si in cazul numelui unui  alt personaj de vaza din urbea noastra. N-o fi cumva…? Ca se tot vorbeste …
Si ne-am gandit, ce-ar fi sa acordam un premiu surpriza (sa zicem, 500 de euro!) pentru cititorii nostri care vor ghici si vor dezvalui public numele celui ce va ocupa primul celula VIP !!!
Iar daca sunt trecute si „trei capete de acuzare concrete”, despre care se vorbeste in Brasov, candidatul la premiu devine si mai convingator! Succes!!
 
Ion Holban-Jianu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.