LA BRASOV, ASFALTABOSUL SI ORIZINGARIADA CONTINUA!

LA BRASOV, ASFALTABOSUL SI ORIZINGARIADA CONTINUA!

0 59

LA BRASOV, ASFALTABOSUL SI ORIZINGARIADA CONTINUA!
Scripcariotii au castigat alegerile, dar brasovenii le-au pierdut…

Electoral vorbind, Scripcaru a castigat alegerile. Statistic, insa nu. Si nici cu majoritate. Socoteala e simpla. Voturi pentru Scripcaru: 65.587, din 93.952, voturi valabil exprimate. Adica, 69,89% de procente, din procentul de participare la vot de 37,47%. Ceea ce inseamna, la un numar total de 258.032 de votanti inscrisi pe liste in Municipiul Brasov, dupa cateva calcule matematice, fix 25,41%. Ceilalti 74,59% nu s-au prezentat la vot sau au votat cu alti candidati, impotriva actualului primar. Mai exact, pe Scripcaru nu l-au votat 192.445 de brasoveni cu drept de vot si l-au votat doar 65.587.
Ceea ce Scripcaru considera o mare victorie a sa, eu consider ca este, de fapt, o mare infrangere. Pe care, sigur, n-o va recunoaste public. Am putea chiar spune ca brasovenii au votat masiv impotriva si l-au sanctionat, dezamagiti de prestatia lamentabila si atitudinea aroganta. E o sanctiune si pentru primar, dar si pentru toata clasa politica a Brasovului in bloc.
„Reconstructia” electorala, afisata megalomanic cu un ranjet jignitor pe fatadele Brasovului, a fost, de fapt, semnalul de incurajare pentru o clientela interesata, care l-a sustinut in campanie. Un semnal ca, la Brasov, „asfaltabosul” si „orizingariada” continua! Daca in campanie si-a asezat fudul fundul pe afise, peste un Brasov revoltat si scarbit, realitatea l-a aratat in mod simbolic ca intr-o oglinda. S-a tradat, dezvaluindu-se asa cum e: singur, egoist si atotstapanitor. Ca pe mash! Multi spun ca si-a tradat si prietenii, si partidul, pactizand pe din dos chiar cu adversarul politic, in favoarea gastii si intereselor personale si fatis in defavoarea candidatului propriului partid la Consiliul Judetean. Asta sustin voci importante, asta se vorbeste de cateva zile in tot orasul.
Va urma o perioada in care realesul Scripcaru si o majoritate monocolora vor putea face ce vor voi in Brasov. Iar partidele politice, trimise de minoritatea votanta in opozitie, nu vor mai avea parghii sa se opuna democratic unor decizii prin care interesele brasovenilor pot fi lezate si puse pe tava afaceristilor interesati din jurul primarului. Adevarul este ca „scripcariotii” au castigat alegerile, iar brasovenii le-au pierdut – aceasta se va vedea cat de curand.
Am vrut sa monitorizez si sa ma opun acestui tip de politici publice din interiorul Consiliului Local. Dar in urma unui vot confuz si, in majoritate, neexprimat (probabil si fraudat), constat ca alternativa ramane deocamdata tot in sfera civica. De pe aceasta platforma, ca brasovean si ziarist, voi monitoriza actiunile cu bani publici ale lui George Scripcaru si voi investiga serios si cum s-au cheltuit fondurile Brasovului in mandatul trecut. Un moratoriu de 100 de zile lucratoare. Dupa care, asa cum am promis, daca voi constata ca prognozele mele se vor adeveri si ca exista si sustinerea brasovenilor care nu l-au votat sau l-au sanctionat prin neparticipare la vot pe primar (si poate chiar a celor care l-au votat acum dusi de val!), voi initia un Referendum privind demiterea sa si organizarea de noi alegeri. Pentru ca nu putem astepta pasiv inca 4 ani, cu suspiciuni de coruptie si administratie dupa bunul plac al unei marionete impinsa in fata de interese straine Brasovului. Nu se poate ca o minoritate exprimata de 25% sa decida pentru o majoritate neexprimata de 75%.
Brasov,
ION MANZALA
4 iunie 2008

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.