L-am vazut pe omul care-l poate opri pe Bolt!

L-am vazut pe omul care-l poate opri pe Bolt!

0 164

Dupa ce jamaicanul poreclit Fulgerul sau Insaine Bolt a spulberat recordurile mondiale la 100 si 200 de metri, oficialii si spectatorii se intreaba la unison cine-l va putea intrece pe Usain Bolt. Intrebare foarte la locul ei, cu raspunsul gata servit de oricare dintre cei care i-au privit cursele fulgurante. Nimeni. Chiar nimeni. Finish-urile vorbesc de la sine. Nu doar in dreptul lui Bolt nu se afla nimeni, dar nici la cativa metri in spate nu indrazneste niciun alt atlet se apropie de sprinterul de doar 22 de ani. Clubul select si restrans al vitezistilor mondiali nu poate produce deocamdata performerul in stare sa-l invinga pe Usain Bolt.
Si totusi, in forfota de pe pistele de atletism de la Berlin, l-am detectat pe cel care ii poate tine piept lui Bolt. Singurul om din lume capabil in acest moment sa-i faca fata jamaicanului iute ca un biciclist lansat. Singurul care, desi nu-l intrece pe Bolt, poate sa-l opreasca.
L-ati vazut si voi, cu siguranta, dar nu l-ati bagat in seama. Nici nu prea e, ce-i drept, mare lucru de remarcat la el, in afara ravnei cu care il opreste pe jamaican la fiecare cursa. Performanta este cu atat mai senzationala, cu cat personajul nostru n-are pe coapse si gambe muschi prelungi de gazela sau umerii bine construiti ai alergatorilor de viteza. Dimpotriva. E scurt de stat si rotofei. Efortul de a parcurge cei zece-cincisprezece metri pe care ii alearga ii schimonoseste fata bucalata. Are picioare scurte si fuge dizgratios, dar si-asa l-a oprit constant pe Bolt. Unde mai pui ca fugea si de-andaratelea!
E drept ca are si alt echipament. Poarta pantaloni lungi, tricou gri si la gat ii atarna un ecuson de organizator. Treaba lui este sa-i opreasca dupa cursa pe alergatorii care n-au oprit motoarele dupa trecerea liniei de finish si prelungesc alergarea, pentru a-i dirija catre zona de fotografii sau vestiare. Lui Bolt i-a retezat-o de fiecare data cand picioarele lungi ale jamaicanului inca mai aveau chef sa alerge.
Cuplul Bolt-bondocul a fost cel mai caraghios si mai reusit mixaj de la Berlin. Cel mai rapid om al planetei impleticindu-se distrat si carmind vesel la indicatiile unui omulet bondoc ce parea c-a avut toata viata scutire la ora de sport.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.