Kronospan – inger si demon pentru brasoveni

Kronospan – inger si demon pentru brasoveni

0 96

Daca pana acum am prezentat in dese randuri lucrurile bune pe care Kronospan le aduce in cadrul comunitatii locale, este timpul sa aratam si lucruri mai putin placute. Dar mai bine va lasam pe dumneavoastra sa decideti.
Este vorba despre intentia ecologistilor, care cer instantei ca halele societatii sa fie demolate. Problema este ca reprezentanii asociatiilor de protectia mediului sustin ca firma nu ar mai putea obtine un nou acord de mediu pentru realizarea constructiei atata timp cat cel acordat initial a expirat. Concret, Reprezentantii Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu (CIDRM) sustin ca halele „Kronospan” trebuie puse la pamant. Stefania Simion, directorul CIDRM, a declarat in presa brasoveana: „Pentru proiectele cu impact semnificativ asupra mediului nu exista posibilitatea reintrarii in legalitate atata timp cat acordul de mediu acordat initial a expirat. Singura solutie, in situatia de fata, este demolarea constructiei si aducerea terenului la starea initiala in conformitate cu Hotararea Guvernului 1213/2006”.
CIDRM s-a alaturat Asociatia „Brasovul Verde”si Centrului Independent pentru Protectia Mediului Sebes, impreuna dorind sa intenteze o plangere penala impotriva „Kronospan” din cauza faptului ca s-au continuat lucrarile de constuire a fabricii dupa ce Garda de Mediu a dispus sistarea lor. In vizorul CIDRM se afla si Primaria Brasov, institutie care este acuzata ca nu a dispus demolarea cladirii atunci cand autoritatile de mediu si-au dat verdictul ca acordul de mediu este expirat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.