Klaus von Strudel fața cu „Reacțiunea” !

Klaus von Strudel fața cu „Reacțiunea” !

0 175

66% dintre români spun că acum 30 de ani era mai bine în România decât astăzi”… 

Radu Banciu in emisiunea lui de barfe a vorbit si despre cel mai recent sondaj IRES, care ar oglindi gradul de nemulţumire generală din rândul românilor faţă de situaţia din ţara lor. Si s-ar putea sa aiba dreptate ! Mai departe, dintre aceiasi, 35% care au raspuns la acest sondaj, auzind acest verdict, declara ca sunt total de acord cu această afirmaţie…Adevarat , daca 31% sunt de acord, 17% nu sunt de acord, 14% în dezacord total, 0.3% nu ştiu sau nu răspund, 2% nu sunt nici de acord, nici în dezacord.

Totodată, dacă ar fi să aleagă, 50% dintre intervievaţii sondajului IRES ar alege socialismul, 44% ar alege capitalismul5% nu ştiu ce ar alege şi 1% poate că ştiu, dar nu răspund. (…) „Nu trebuie să ne ambalăm şi nici să ne ducem la doctor să vedem dacă se mai poate repara această durere de cap, întrucât românul nu este cel mai în măsură să dea verdicte socio-politice, din punctul meu de vedere. Eu nu cred că avem această maturitate, mentalitate”, a declarat, marţi seară, Radu Banciu în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu”(sau care se uita in gura lui Banciu…).

Nu am implementat încă democraţia atât de sănătos în această ţară, încât să fim concreţi, elocvenţi în astfel de verdicte.Si nici sa ne luam dupa niste idioti ,  Nu. Este, pur şi simplu, cum te taie capul”, a mai spus Banciu.Care,daca n-ar debita seara de seara  tampenii cum ii „refuleaza” lui  stomacelul,individul nu ar exista in mass-media...Dar nu asta este libertatea presei? „ Mai departe, cei care au optat pentru socialism au argumentat că nu erau griji pe vremea respetică – ba erau, şi încă foarte multe ! -, că siguranţa locurilor de muncă, că nivelul de trai şi aşa mai departe, lucrurile astea fiind chipurile , asigurate. Nici din socialism nu am prins foarte mult”, a precizat Radu Banciu.

49% din cei care au ales capitalismul spun de libertatea oferită de exprimare, de dezvoltare, de emigrare – astea ar fi punctele forte. 12% spun că-n capitalism e un trai mai bun. 35% spun că era un trai mai bun în socialism, (…) 14% afirmă că toţi oamenii aveau un loc de muncă. (…) Erau locuri de muncă care să nu-ţi pemită să te gândeşti. Locuri de muncă care te ţineau ocupat, nu care îţi asigurau ceva. Totodată, faţă de dinainte de 1989, majoritatea susţine că piaţa muncii, nivelul de trai, sănătate, fericirea, infrastructura, învăţământul, viaţa politică s-au înrăutăţit.

Adică nu mai suntem atât pe fericiţi pe cât eram înainte….in „patria” noastra. Mulţi dintre noi eram copii atunci şi sigur că era un alt tip de fericire. Mulţi nu mai sunt, ca să compare astăzi,cu ce a fost atunci iar cei care s-au născut „după” , nu au această comparaţie. Asa ca ce poţi să spui astăzi? Cum să le compari? Deci , din acest „unghi”,nu este un sondaj chiar relevant, unul care să te preocupe.  Aşa ar fi spus şi Klaus Iohannis, dacă cineva i-ar fi adus la cunoştinţă acest sondaj, însă n-a făcut-o, întrucât domnul preşedinte era ocupat de întâlnirea cu premierul ;cum s-o incuie… când va trebui să pună în balanţă toată puterea sa de convingere vizazi de doamna Dăncilă. Aşadar, Klaus Iohannis nu ştie de acest sondaj, dar, dacă ar fi ştiut, nu s-ar fi întâmplat nimic. Ar fi spus doar că este preocupat, poate chiar îngrijorat de ce susţin românii”a încheiat Banciu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.