Klaus Johannis presedinte? Ha,Ha,Ha,Ha !!

Klaus Johannis presedinte? Ha,Ha,Ha,Ha !!

0 417

Cunoscut pentru profeţiile sale privind evoluţia sistemului politic românesc, politologul Silviu Brucan  a făcut, într-una din emisiunile la care era invitat,  o referire şi la eventualitatea alegerii lui Klaus Iohannis în postura de preşedinte al României, arată stiripesurse.ro. Jurnalistul Ioan T. Morar dezvăluie acest episod într-o postare pe blogul personal.
Morar relatează  cum a reacţionat Brucan când Klaus Iohannis a câştigat primul mandat de primar în Sibiu şi precizează că celebrul analist se înşelase în ceea ce privea şansele lui Iohannis de a fi ales preşedintele României.
„În anul 2000 aveam o emisiune la ProTv, Profeții despre trecut, (titlul emisiunii îmi aparține și sînt destul de mîndru de el) cu Silviu Brucan. Poate unii dintre Dvs. își amintesc. În momentul în care eu am făcut alte emisiuni în trust, Silviu Brucan a fost preluat de Lucian Mândruță. Ioan T. Morar
Era duminica după alegerile locale din 2000. Discutam despre incredibila alegere a lui Klaus Iohannis, aproape un necunoscut, neamț, ca primar al Sibiului, în contextul în care Sibiul mai avea cel mult 10 la sută nemți. Silviu Brucan era entuziasmat, i-a dat un zece pentru chestia asta (un punct al emisiunii erau notele date politicienilor).

L-am întrebat atunci pe Brucan:

Credeți că vom ajunge în ziua în care românii vor alege un neamț ca președinte? Moș Brucan mi-a răspuns, cu zîmbetul lui galben de reptilă înțeleaptă, dar mereu alunecos: HA HA HA HA! ceea ce însemna că niciodată. După alegerile care l-au impus pe Johannis, e clar, cine rîde la urmă rîde mai bine și-i răspund, peste ani, lui Brucan:” Am văzut-o și pe asta HA HA HA HA HA!”, a scris Ioan T. Morar pe blog.

BRUCANSilviu Brucan s-a născut în 18 ianuarie 1916 la București și a murit 90 de ani mai târziu Silviu Brucan a fost un nomenclaturist evreu feroce, ideolog comunist dejist,ambasador in SUA și sforar de frunte al „seviciilor”. Imediat după revoluția din 1989 a fost membru pentru aproape 2 luni în Consiliul Frontului Salvării Naționale, după care a demisionat.
Potrivit Wikipedia, în această calitate a fost citat spunând: „Pentru a deprinde democrația, românii vor avea nevoie de 20 de ani”, „profeție” care i-a atras porecla de Oracolul din Dămăroaia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.