Justitita mai aproape de popor

Justitita mai aproape de popor

0 72

O prima sentinta in care o banca importanta este cea care trebuie sa plateasca a fost data la Bucuresti. Curtea de Apel Bucuresti a confirmat la sfarsitul anului trecut legalitatea investigatiei demarate in 2008 de Consiliul Concurentei pe piata bancara, in urma careia BRD-Groupe Societe Generale a fost amendata cu peste 19 milioane lei (circa 5 milioane euro), a declarat marti Bogdan Chiritoiu, presedintele autoritatii. Instanta a decis in luna decembrie ca au fost legale atat investigatia declansata cat si inspectia inopinata la sediul BRD. Institutia financiara a fost amendata pentru refuzul de a se supune inspectiei.
Banca poate face recurs la aceasta decizie la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit informatiilor oficialilor autoritatii de concurenta, BRD a contestat la Curtea de Apel Bucuresti legalitatea deschiderii investigatiei pe piata serviciilor bancare si interbancare, sustinand ca autoritatea de concurenta nu are competente de protectie, mentinere si stimulare a concurentei pe piata monetara. De asemenea, BRD a reclamat si faptul ca inspectia inopinata la sediul sau s-a efectuat fara a se respecta prevederile legale.
Impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, BRD-Groupe Societe Generale poate face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Reprezentantii BRD spun ca asteapta motivarea hotararii instantei judecatoresti pentru a decide daca vor face recurs si subliniaza ca litigiul priveste legalitatea unor acte ale Consiliului Concurentei si nu legalitatea amenzii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.