Naționala de junioare la handbal feminin, antrenată de Mariana Tîrcă a câștigat în  acest week-end Balcaniada de tineret, competiție desfășurată la Gabrovo, în Bulgaria. România s-a impus cu 44-14 (25-33) în fața celor din Kosovo, cu 30-16 (19-6) în fața Macedoniei și cu 27-19 (16-9) în meciul contra Bulgariei. Antrenoarea naționalei de junioare, Mariana Tîrcă a declarat la finalul competiției că cele trei jocuri au fost benefice pentru că i-au dat posibilitatea de a testa și alte jucătoare noi pe care le avea în vederea selecției la lotul național „A fost o competiție foarte utilă, cu jocuri care ne-au dat posibilitatea de a vedea în teren și patru jucătoare pe care le aveam în vederile lotului și pe care le-am avut acum la Balcaniadă. La acest nivel de vârstă este foarte important ca jucătoarele să aibă multe meciuri oficiale, indiferent de dificultatea lor, pentru că orice competiție aduse un plus de experiență de care jucătoarele foarte tinere au mare nevoie. Sunt bucuroasă că am câștigat Balcaniada mai ales că acest lucru le-a dat fetelor multă încredere în ele, încredere care cu siguranță le va prinde bine în viitor.”
Mariana Tîrcă a mai adăugat că este fericită că, din nou, junioarele Coronei au confirmat la lotul național „Normal că mă bucur să știu că de la Brașov, clubul Corona dă cinci jucătoare naționalei de junioare. Mai e apoi Slatina care are patru reprezentante și apoi alte echipe cu câte trei. Fără a fi subiectivă, pot spune că Daciana Hosu, Sorina Tîrcă și Daria Bucur se fac remarcate de departe, iar asta mă bucură și mai tare ele fiind jucătoare ale Brașovului. De asemenea, și Claudia Lăcătuș și Ana Lopătaru sunt jucătoare de prespectivă de care, cu siguranță se va mai auzi în viitor. Avem toate motivele să fim mândri de ceea ce am realizat la Brașov cu acest centru de junioare. Cu siguranță peste un timp vom regăsi aceste nume și la echipa de senioare a clubului. Trebuie să le integrăm la senioare, însă această integrare trebuie făcută treptat și după o strategie care să le dea încredere și șansa de a crește în valoare…”.
În competiția din Bulgaria, Sorina Tîrcă a câștigat titlu de golgheter, cu 22 de goluri marcate, 9 în meciul cu Kosovo, 5 în cel cu Macedonia și 8 în partida contra Bulgariei. România a câștigat titlul balcanic și în competiția rezervată băieților.

 

Dorin Dusa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.