Junii au marsaluit pentru desemnarea Brasovului Capitala a Regiunii

Junii au marsaluit pentru desemnarea Brasovului Capitala a Regiunii

0 100
Cu trei saptamani inaintea Coborarii in Cetate din Duminica Tomii, cele 7 cete de juni si zeci de brasoveni s-au deplasat in procesiune la Prefectura. Aici au inmanat oficialitatilor o scrisoare adresata primului ministru, pe care au semnat-o, alaturi de ei, sute de locuitori ai Brasovului.
Toate grupurile de juni si-au imbracat sambata straiele de sarbatoare si au pornit prin centru orasului. Nu calare, ca la parada din Duminica Tomii, ci au marsaluit pe traseul pe care-l urmeaza in prima duminica de dupa Pasti pentru sustinerea statutului de capitala regionala al Brasovului. In fata Prefecturii, vatafii cetelor au inmanat reprezentantilor Guvernului un memoriu cu motivele pentru care Brasovul trebuie sa devina capitala Regiunii Centru.
Odata cu scrisoarea catre primul ministru junii au inmanat oficialilor o legatura cu carti despre Brasov dar si o lista cu peste 400 de semnaturi ale brasovenilor care sprijina acest demers. Zeci de brasoveni s-au alaturat junilor si au marsaluit pana la Biserica Neagra.
In opinia junilor, desemnarea municipiului drept capitala regionala ar acorda comunitatii o recunoastere a ceea ce inseamna Brasovul pentru dezvoltarea economica si culturala a judetelor din Regiunea Centru.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.