Judetele Mures, Covasna si Brasov campioane la contestatii

Judetele Mures, Covasna si Brasov campioane la contestatii

0 100

Centrul pentru Dezvoltare Sociala CEDES a solicitat Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale (ANPS) informatii privind numarul de decizii privind aprobarea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului contestate sau atacate la Tribunal in perioada 2009-2010 la fiecare din agentiile teritoriale pentru prestatii sociale din subordine, precum si modul in care au fost solutionate contestatiile, respectiv actiunile in instanta.
Judetele Mures, Covasna si Brasov campioane la contestatii privind indemnizatiile de crestere a copilului in 2010.
„In 2010, la Brasov au fost 19 contestatii depuse la institutia noastra. Una singura din acestea a fost admisa, persoana respectiva aducand acte doveditoare suplimentare. Referitor la contestatiile depuse in instanta, in 2009 nu am avut niciuna. In 2010, am avut una singura, care se afla inca pe rol. In 2011 am avut doua actiuni, dar nu vizeaza cuantumul indemnizatiei, ci fac referire la aplicarea noilor reglementari, incepand cu data de 1 ianuarie anul acesta”, a precizat Diana Bors, directorul AJPS Brasov.
Numarul total al indemnizatiilor aflate in plata, pe luna aprilie, la Brasov, a fost de 6.476. La nivel national, 269 de decizii au fost contestate anul trecut, dintre care 28 in Covasna, iar 20 in Mures.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.