Judecatorii sunt de partea grefierilor

Judecatorii sunt de partea grefierilor

0 123

Grefierii brasoveni nu vor fi sanctionati pentru actiunile de protest din aceasta saptamana! Tribunalul Brasov nu va lua nici o masura impotriva protestatarilor, al caror demers il considera intemeiat.
Saptamana trecuta a debutat cu actiunile de protest ale grefierilor si personalului auxiliar, care au intrerupt pentru cateva ore lucrul. Protestatarii si-au exprimat cu aceasta ocazie nemultumirile legate de neincasarea unor drepturi salariale pe care si le castigasera printr-o hotarare executorie, dar si de conditiile nesanatoase pe care le presupune lucrul in arhive, cu vrafuri de dosare roase de soareci si pline de praf. In urma cu doua zile, pe adresa Tribunalului Brasov a sosit o adresa din partea Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, prin care ministrul Predoiu solicita sanctionarea protestatarilor daca s-ar fi constatat ca actiunile acestora au impietat asupra activitatii judecatoresti. Judecatorii brasoveni considera, insa, ca grefierii nu au facut decit sa isi „exprime niste drepturi constitutionale“ si se arata perfect de acord cu revendicarile lor. Magistratii au remarcat de asemenea ca protestele nu au periclitat desfasurarea activitatii in instantele brasovene.
Judecatorii Curtii de Apel Brasov vor chiar sa sesizeze Reprezentanta Comisiei Europene din Romania, acuzand imixtiunea executivului in atributiile puterii judecatoresti, dupa ce ministrul Predoiu le-a cerut sa ia masuri impotriva grefierilor protestatari. Pozitia magistratilor va fi exprimata intr-o petitie a carei forma finala va fi facuta publica marti, in care judecatorii se vor exprima si asupra altor aspecte ale activitatii instantelor din Romania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.