Javra ordinara a plecat

Javra ordinara a plecat

0 69

Javra ordinara a plecat
Ecarisaj. Asa trebuie ca se cheama actiunea facuta de Traian Basescu in Guvern, de unde a indepartat si ultimul marait in surdina. Comentaci neinspirati continua sa spuna si sa scrie ca gestul sefului statului de a renunta la escorta Politiei si Jandarmeriei a fost o suparare aidoma celei a vacarului pe sat, ca presedintele s-a pripit, ca mai bine facea nu stiu ce si nu stiu cum. El, in schimb, stie. Daca exista un epitet care poate fi lipit de faptele lui Traian Basescu, ala este coerenta. Sub aparenta impulsurilor de moment, al gesturilor luate la manie, al deciziilor dictate dupa cum bate…Vantu, a stat mereu un plan, la care probabil ca mai are acces doar Elena Udrea. Din croseturile careia s-ar putea chiar sa fi fost si urzita trama multora din actiunile comise de Traian Basescu, inspiratorul modelelor pe care le impleteste eminenta roz a Guvernului. Cabotinul de la Cotroceni, care poate sa sloboada lacrimi grele la comanda pe scena publica in momentele dramatice ale vodevilurilor pe care le joaca, merita creditat cu atata pricepere si joc actoricesc incat sa acopere credibil planurile, chiar si diabolice, dupa care se misca de cand face politica.
Zilele astea vom afla probabil ca, prin impingerea la demisie a lui Vasile Blaga, le-a facut de fapt pe plac politistilor protestatari. Purtatorul de vorbe al Cotrocenilor, daca nu cumva Traian Basescu insusi, va explica pentru prostime filmul demisiei. Dupa ce oamenii in uniforme si far de caschete au strigat „Iesi afara, javra ordinara!”, seful statului s-a conformat si si-a imbrancit in curte dulaul credincios. Nu asta voiau rasculatii din Politie? Aaa, inseamna ca a inteles el gresit.
Dupa matrasirea zavodului cel mai aprig din Guvern o fi Spatiul Schengen in pericol, dar gazonul de la Cotroceni a scapat de dejectiile canine de insubordonare ale buldogului Blaga. Falcile, insa, raman prin preajma lui Traian Basescu. Chiar finul domniei sale, primarul Falca al Aradului, s-a lipsit de guristul de la petrecerile pedeliste din zona ca sa-i procure lui Boc un ministru la inlocuire. Baiatul asta de taraf, Igas, care i-a luat locul lui Blaga, a dovedit deja ca stie sa cante. Va invata foarte curand si sa joace dupa cum canta presedintele.
Prevad o mare plictiseala la Cotroceni. La ce ministri obedienti au ramas la Palatul Victoria, seful statului va trebui sa-si gaseasca alta jucarie. Da’ un dulau care sa-i si aduca osul inapoi cand i-l arunca.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.