Ivan Cismaru este noul şef municipal al ALDE. Ialomiţeanu va fi sprijinit...

Ivan Cismaru este noul şef municipal al ALDE. Ialomiţeanu va fi sprijinit pentru funcţia de edil al Braşovului.

0 382

La ALDE Braşov s-a înscris prof. Ivan Cismaru, un fost membru important al PD Braşov, care a revenit în viaţa politică după o perioadă destul de lungă de pauză. El a fost desemnat preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale Braşov a ALDE. Astfel într-o conferinţă de presă, a declarat că a „tatonat terenul” de mai mult timp.

Cismaru: braşovenii trebuie să aibă încredere în intelectuali
De mult am vrut să vin la ALDE, dar am aşteptat să se tragă primul stor de pe faţa politicii. Am venit în ALDE nu pentru a strica jocurile ci pentru ca, împreună, sa facem lucruri bune. Sper să construim o imagine acceptabilă a ALDE Braşov”, a declarat noul preşedinte al Organizaţiei Municipale Braşov a ALDE.
Totodată, el declarat că „este alături de cei care vor o schimbare în bine, spre loialitate şi cinste”, şi a amintit „că braşovenii trebuie să aibă încredere în intelectuali. Există percepţia că intelectualii au abilitatea de a băga mâna în buzunarul statului”.

Ivan Cismaru a fost între 1996-2000 vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, iar între 2000-2004 Consilier Județean iar în perioada 2004-2008 a fost senator de Brașov ales pe listele Partidului Democrat (PD).
Între lunile aprilie-septembrie 2008 a deținut funcția de vicepreședinte al Senatului.
Absolvent al Institutului Politehnic Brașov, Ivan Cismaru este profesor doctor al Universității Transilvania din Brașov. O altă ,,noutate” pedistă devenită acum membru al ALDE este Nicolae Trifan. Acesta este acum secretar coordonator al Biroului Municipal Braşov al ALDE.

Gheorghe Ialomiţianu, sprijint la Primărie de ALDE
În ceea ce priveşte planurile de viitor, noua conducere a ALDE Braşov, a anunţat că în această perioadă filiala este implicată în susţinerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. „Vineri, la Braşov, alături de colegii din Pro România, vom avea două acţiuni electorale”, a declarat unul din liderii ALDE.
Acesta a mai spus că la alegerile locale de anul viitor, partidul va avea candidaţi proprii pentru funcţia de primar al municipiului Braşov, dar şi pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Întrebaţi dacă, pentru funcţia de primar, este luată în calcul varianta Gheorghe Ialomiţianu, reprezentaţii ALDE Braşov au acceptat această variantă. Gheorghe Ialomiţianu a demisionat în această vară din PNL şi şi a declarat oficial că va candida anul viitor la funcţia de primar al municipiului Braşov. Contactat aseară telefonic de noi Ialomiţeanu a declarat că nu declină această ofertă, dar nu se înscrie într-un partid ci, precum Mircea Diaconu, va candida independent dar cu sprijinul unor organizaţii nonguvernamentale dar şi a partidelor ALDE şi ProRomânia.

Penibil! Demisionarii Laura Bratosin, Miklos Gantz şi Claudiu Cornea, au fost ,,excluşi” din partid

Un nou preşedinte are şi Organizaţia Judeţeană Braşov a ALDE, după ce în urmă cu mai bine de o lună senatorul Daniel Zamfir a demisionat din funcţie şi a părăsit partidul. Astfel,
În acest moment, preşedinte interimar al ALDE Braşov este Dionisie Manole (consilier local la Codlea), iar secretar coordonator al filialei judeţene este verosul ex-ziarist Ionică Anuţoiu. Noii lideri ai filialei au spus ieri că filiala braşoveană nu se „dezintegrează”, aşa cum au fost transmise mai multe mesaje în spaţiul public.
Pe lângă demisia lui Daniel Zamfir, au mai fost alte trei renunţări la funcţii de conducere, respectiv Laura Bratosin (din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale Braşov), Miklos Gantz (vicepreşedite al filialei judeţene) şi Claudiu Cornea dar nu au demisionat şi din partid. Ulterior, printr-o decizie a Biroului Judeţean Braşov, cei trei au fost excluşi din partid”, a declarat noul preşedinte interimar al ALDE Braşov.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.