ITM – controalele pentru depistarea muncii la negru

ITM – controalele pentru depistarea muncii la negru

0 94

Atentie! Inspectorii de la ITM au fost goniti din birouri si au trecut la “munca de teren”. Din cate se pare pe langa controale anutate (atentie la portocalii) vor fi multe pe bune.
Planul de control pentru reducerea muncii la negru si a evaziunii fiscale a debuteaza in Bucuresti cu o actiune pe santierul de constructii al Bibliotecii Nationale. Controlul va fi efectuat pe partea de lucrari de interior, unde lucreaza circa 100 de oameni, lucrarile la partea exterioara fiind finalizate.
Echipa de control este formata 18 inspectori de la ITM Bucuresti, din care 15 pe relatii de munca si 3 pe protectia muncii. Antreprenorul general este Aedificia Carpati.
In perioada 3 mai – 31 mai se vor desfasura actiuni comune de control in vederea identificarii si sanctionarii cazurilor de munca nedeclarata, precum si pentru combaterea evaziunii fiscale rezultata din munca la negru.
Inspectorii de munca, insotiti de reprezentanti ai Garzii Financiare, Politiei si Jandarmeriei, vor efectua controale zilnice, la nivel national, pana la sfarsitul acestei luni, in vederea reducerii muncii la negru si a evaziunii fiscale.
La nivel teritorial, se vor forma grupuri mixte cu reprezentanti ai celor patru institutii mentionate mai sus.
Controalele se vor desfasura nu numai pe timpul zilei ci si noaptea, “acolo unde tipul de activitate necesita acest lucru”’.
Datele rezultate vor fi centralizate si analizate in data de 2 iunie de fiecare inspectorat teritorial in parte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.