ITM Brasov face controale-fulger

ITM Brasov face controale-fulger

0 106

Noul Cod al Muncii i-a pus pe jar pe inspectorii ITM Brasov care au iesit pe teren pentru a intreprinde controale inopinate la firmele locale.
Noua lege prevede amenzi drastice sau chiar sanctiuni penale pentru cei care nu respecta formele legale de munca. Controalele sunt menite sa-i identifice pe cei care lucreaza la negru si pe angajatorii care prefera sa nu intocmeasca contracte de munca.
Prevederile noului Cod al Muncii ii trimit pe inspectorii din toata tara in controale inopinate. La Brasov, reprezentantii ITM au verificat astazi un santier din Poiana Brasov, pe care lucreaza mai multe firme de constructii.
„Facem o actiune pentru depistarea si combaterea muncii fara acte legale. Pe acest santier lucreaza muncitorii mai multor firme. Controlul se desfasoara cu sprijinul Jandarmeriei si Politiei, tocmai pentru ca este o suprafata mare de acoperit. Ii vom verifica pe toti angajatii. Au existat si muncitori care au incercat sa se sustraga controlului, ascunzandu-se dupa baloti. Altii spun ca nu au buletin sau ca se afla pe santier doar de proba. Angajatii descoperiti in neregula vor fi deocamdata doar avertizati, dar angajatorilor le vom aplica amenzi, daca se va dovedi ca este cazul”, a explicat Dan Suciu, inspector sef adjunct al ITM Brasov, citat de presa locala.
Noul Cod al Muncii prevede amenzi cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei pentru angajatori si sanctiuni de 500-1000 de lei pentru angajatul care lucreaza fara forme legale.
Inspectoratul de Munca Brasov a derulat joi un control-fulger in Poiana Brasov. Obiectivul nu a fost greu de ales: santierul celui mai mare complex rezidential de vacanta din tara, situat in Poiana Mica, informeaza ziarul Cancan.
Ajutati de doua echipaje de jandarmi ce sunt obligati de noul Cod sa asigure protectia si accesul in obiective, inspectorii ITM au dat buzna in santier. Pentru ca actiunea inopinata sa nu se sparga, au pus jandarmii de paza la poarta, impiedicand paznicul sa-si anunte sefii. Jandarmii au inconjurat apoi santierul, pentru a opri fuga angajatilor fara contract de munca.
ITM Brasov a identificat 15 persoane care munceau fara contract legal, la diferite firme din Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.