Iti multumim Costel Busuioc!

Iti multumim Costel Busuioc!

0 73


Il ascult pe Costel Busuioc cantand Granada si plang. E plansul acela care vine cand inima iti este preaplina de bucurie si de Dumnezeu si se revarsa in lacrimi dulci. E acel plans cand cuvintele refuza sa exprime ceea ce simti, e peste ceea ce contine cel mai sofisticat dictionar lingvistic.


Este o traire desavarsita pe care numai puritatea lacrimii atarnand de gene poate s-o descrie fidel.


Coplesita, m-am apucat de scris aceste randuri. Scrisesem nu de mult despre visul romanesc si aveam o mare dezamagire, ma intrebam daca in afara de cosmarul romanesc al privatizarilor pe un euro mai exista ceva. Si a aparut Costel, un om despre care am auzit ca a trait in saracia lucie a democratiei originale din Romania, a pazit oi si a lucrat cu ziua in gara, pentru ca mai apoi, preaplin si el de mizerie si de responsabilitatea asupra traiului familiei sale a luat drumul Spaniei.


Intamplarile au dovedit un lucru: nimic nu este ceea ce pare a fi. Costel nu este un om sarman, disperat sa-si hraneasca familia, Costel este un om cu har de la Dumnezeu manat de destin sa-si intalneasca norocul. Si l-a gasit. Norocul lui Costel se numeste Hijos de Babel, concursul la care Costel participa lasand cu gura cascata o lume intreaga si spaland, cu glasul sau divin,?pacatele acelor conationali care ne fac de ras pe aiurea.


Nu ma acuzati nici de misticism, nici de invocarea prea instistenta a Divinitatii. Nu sunt singura care crede ca acest Hijo roman de Babel este un dar dumnezeisec. Va redau ce scrie cineva pe Youtube, drept comentariu la prestatia lui Busuioc. Citez:


Dumnezeu e generos. L-a luat pe Pavarotti si ni l-a dat pe romanul Costel Busuioc. Sper sa fim suficient de intelepti sa stim ce sa facem cu el. Mai are mult de invatat? inainte de a deveni legenda, dar are deja ceva ce nu poate fi invatat: un talent de la Dumnezeu.


Costel, iti doresc cel mai mare noroc si sunt nerebdator sa-ti cumpar primul album si sa particip la primul tau concert. Am incredere ca vei face tot ce este mai bun in viitor. Dumnezeu sa te binecuvanteze!”


Multumesc Costel, sunt mandra ca sunt romanca. Fruntea sus si arata-le de ce suntem, noi romanii, in stare! Suntem toti alaturi de tine!


P.S.


Pentru cei care nu-mi inteleg emotia, urmati linkul si ascultati-l pe Costel, care a trecut si de cea de-a treia runda a concursului Hijos del babel, organizat in Spania pentru descoperirea de talente in randul emigrantilor! Asculati frati romani: http://www.infobrasov.net/index.php?page=video

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.