Istoria se repeta dupa 600 de ani, Mesajul Papei Benedict XVI,...

Istoria se repeta dupa 600 de ani,
Mesajul Papei Benedict XVI, după demisie

0 379
Papa Benedict al XVI-lea a anunÅ£at că va părăsi Sfântul Scaun la 28 februarie, o decizie neaÅŸteptată, ce a luat prin surprindere întreaga lume catolică.
Odată cu demisia, suveranul a transmis ÅŸi un mesaj, tradus în română de greco-catolica.org:
"Dragi fraţi, v-am convocat pentru acest Consistoriu nu doar pentru cele trei canonizări, ci şi pentru a vă comunica o decizie de mare importanţă pentru viaţa Bisericii.
După ce mi-am examinat în mod repetat conÅŸtiinÅ£a înaintea lui Dumnezeu, am ajuns la certitudinea că puterile mele, din cauza vârstei avansate, nu mai sunt potrivite pentru o exercitare adecvată a ministerului petrin.
Sunt conÅŸtient că acest minister, datorită naturii lui spirituale esenÅ£iale, trebuie să fie îndeplinit nu doar prin cuvinte ÅŸi fapte, ci ÅŸi prin rugăciune ÅŸi suferinţă. Cu toate acestea, în lumea de astăzi, supusă atât de multor schimbări rapide ÅŸi zguduită de întrebări de profundă relevanÅ£a pentru viaÅ£a de credinţă, pentru a conduce barca Sfântului Petru ÅŸi pentru a proclama Evanghelia, sunt necesare atât puterea minÅ£ii cât ÅŸi a trupului, putere care în ultimele luni s-a deteriorat în mine până acolo încât a trebuit sa îmi recunosc incapacitatea de a îndeplini în mod adecvat slujirea încredinÅ£ată mie.
De aceea, ÅŸi fiind conÅŸtient de gravitatea acestui act, în deplina libertate declar că renunÅ£ la ministerul de Episcop al Romei, Succesor al Sfântului Petru, încredinÅ£at mie de Cardinali în 19 aprilie 2005, astfel că, de la 28 februarie 2013, ora 20.00, Scaunul Romei, Scaunul Sfântului Petru, va fi vacant ÅŸi un Conclav pentru alegerea noului Pontif Suprem va trebui să fie convocat de cei care au competenÅ£a să facă aceasta".
Benedict al XVI-lea a fost numit Papă în 2005, în urma morÅ£ii Papei Ioan Paul al II-lea. Papa, pe numele său real Joseph Ratzinger, va împlini 86 de ani în aprilie 2013.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.