Iredentismul maghiar foloseste tot bombe artizanale. Dar acum sunt prinsi!

Iredentismul maghiar foloseste tot bombe artizanale. Dar acum sunt prinsi!

0 466

Un cunoscut jurnalist covasnean, Dumitru Manolachescu isi amintea nu de mult intr-un ziar din Sf. Gheorghe, un moment dramatic ,petrecut  in anul 1984 ,carea marcat teribil oamenii locului, romani si maghiari deopotiva… Nenorocirea pusa la cale fusese pregatita sa „omoare” ,pur si simplu o statuie simbol a orasului. Si cati mai multi oameni… Pentru ca mesajul antiromanesc nu era doar spulberarea lui Mihai Viteazul.
Era propagarea terorii, indiferent de victime si un „protest”al iredentismului impotriva Trianonului !.
S-a intamplat ca victima sa fie doar un copil de maghiar ,facut zdrente…
Din cate auzisem,acolo urmau sa soseasca doua clase de elevi – si romani si maghiari ! Ar fi fost o hetacomba de cadavre !! Iata acum amintirile  ziaristului, martor aproape ocular:
Simt nevoia să vă reamintesc episodul dramatic trăit pe viu în 1984, când bomba pusă între picioarele calului pe care se află Mihai Viteazul ar fi putut spulbera nu doar grupul statuar. Mă aflam în faţa hotelului Bodoc, am ajuns la locul faptei în mai puţin de cinci minute. Nu vreau să vă spun ce-am văzut acolo…
Au trecut de-atunci  31 de ani şi bombele au devenit mai subtile, învăluite în ceaţă democratică densă: creadă fiecare ce vrea, noi facem cum vrea majoritatea! Asta e, oamenii şi metodele de manipulare a mulţimilor s-au schimbat, ceea ce nu e neapărat rău. Depinde doar cum gândeşti şi de ce parte a baricadei eşti…
Pentru românii din Covasna nu există, din păcate, o parte câştigătoare a baricadei, iar asta ţine tot de majoritate”.
Ziaristul Manolachescu credea,dupa 31 de ani, ca acum 
bombele au devenit mai subtile, învăluite în ceaţă democratică densă...
Iata ca teroristul Beke Attila din Tg.Secuiesc il contrazice: revizionismul maghiar ,generator de organizatii paramilitare sovine si iredentiste, nu si-au schimbat obiceiurile si”metodele; folosesc tot bombe artizanale!! Vom reveni!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.