Ion Iliescu a rabufnit

Ion Iliescu a rabufnit

0 178

Vazand mascarada din cadrul Guvernului, mai bine spus intre cele doua partide formand Coalitia, mascarada care se umfla ca un cozonac pus la dospit, fostul presedinte al Romaniei, acum presedinte de onoare al PSD, dar avand inca un cuvant greu in cadrul partidului, Ion Iliescu, nu mai rabda si a izbucnit sanatos de manios, pe romaneste: „Da-o-n ma-sa de guvernare!”
„Nu toata lumea face liceu, invatamantul liceal se diferentiaza. Daca luam numai acest aspect, problema e mult mai complicata si nu ne jucam cu asa ceva. Si in niciun caz nu se poate merge cu pretentia de a se adopta aceste masuri si imediat ele sa fie aplicate. Acum parintii se bat ca sa gaseasca locuri la gradinite si noi vrem sa declaram obligatorie gradinita! Cum realizezi asta?”, a declarat Ion Iliescu
In opinia acestuia trebuie gandit „ce si cum pentru a perfectiona invatamantul si pentru a-i asigura stabilitate si perspectiva”.
In legatura cu aceasta controversata lege a invatamantului si asumarea raspunderii, Ion Iliescu pare ca da o solutie logica si de bun-simt.
„La inceputul acestui an scolar, sa se mearga pe ceea ce exista, cu masuri de asigurare a invatamantului in conditii bune. Si in continuare aceste legi sa fie supuse dezbaterii si trebuie sa ne gandim cum sa trecem la aplicarea lor. Pentru asta trebuie timp. Nu e suficient sa proclami Invatamant obligatoriu de 13 ani. Obligatorii sunt primele doua cicluri”.
Aceasta este viziunea lui Ion Iliescu asupra modului in care ar trebui sa se desfasoare anul scolar 2009-2010. Si viziunea este logica.
Adica tu inchizi scoli, dai afara cadre didactice, ai cladiri infecte in care se desfasoara invatamantul, dar vrei sa declari invatamant obligatoriu de 13 ani, cand nici la gradinite nu sunt conditii nirmale de invatamant.
Ion Iliescu conchide: „Probabil ca sunt niste ambitii prostesti de a avea o lege cu numele celui care a patronat-o”, aceasta este parerea sa in legatura cu insistenta PD-L de a adopta pachetul de legi ale educatiei in varianta Miclea.
„Asa ceva ne trebuie noua?!”, a exaclamat Ion Iliescu pe aceasta tema asupra careia, in opinia sa, trebuie sa se pronunte cei care „traiesc in sistem”.
Si aici Iliescu are dreptate. Cine altii decat cadrele didactice si chiar si elevbii din clasele mai mari stiu mai bine ce si cum? Dar orgoliul pedelist este prea mare, acest lucru se poate vedea in felul in care au taxat initiativele de reforma ale social-democratilor, prin vocea lui Videanu, ei negand orice altceva decat ideile proprii. Iar cu asta nu se poate scoate tara din rahat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.