Iohannis propune, Raed Arafat aplică! Prefecții au putere totală în teritoriu!

Iohannis propune, Raed Arafat aplică! Prefecții au putere totală în teritoriu!

0 91


În ziua în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta, începând de luni, starea de urgență în România, șeful DSU, Raed Arafat, a semnat un document prin care prefecții capătă puteri depline de coordonare.
Concret, conform unei dispoziții intrate începând de vineri Raed Arafat, printre altele, le-a conferit prefecților putere deplină în teritoriu.
Precizăm că, după instalarea Guvernului Orban I, premierul și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au demarat o procedură de înlocuire a tutoror prefecților și subprefecților numiți de guvernarea social-democrată.
Practic, oamenii instalați de Marcel Vela și Ludovic Orban au preluat puterea în teritoriu practic începând cu dimineața zilei de sâmbătă.
Toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale, precum și celelalte autorități locale vor acționa pentru prevenirea și combaterea coronavirusului DOAR sub coordonarea prefectului, se precizează în dispoziția semnată de șeful DSU.
„Toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale, precum și celelalte autorități locale vor acționa pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus, integrat doar sub coordonarea prefectului, care va asigura aplicarea unitară a dispozițiilor autorităților publice centrale cu rol principal și de coordonare”, se precizează la Art. 1 din dispoziția publictă prima oară de Bugetul.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.