Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă este noul ministru al Sănătății

0 32

După mai multe zile de criză puternică în coaliția de guvernământ, apele s-au liniștit, iar miercuri a fost ocupat locul liber rămas la vârful Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Liderii coaliției au convenit asupra noului ministru al Sănătății, care este Ioana Mihăilă, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății. Ioana Mihăilă a depus jurământul de investire și va prelua postul.

Pe de altă parte, după acest scandal, cei din USR PLUS au cerut ca premierul să se consulte cu liderii celor trei partide aflate la guvernare înainte de a anunța demiterea unui ministru.

Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog. S-a născut la 20 noiembrie 1980. A învăţat la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Oradea. În perioada 1999-2005, a fost studentă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Este licenţiată în medicină generală. A devenit medic specialist în endocrinologie după ce, între 2006 şi 2010, a urmat stagii de pregătire în rezidenţiat la Clinica de Endocrinologie a Spitalului Clinic Judeţean din Cluj-Napoca.

Ea a contribuit la elaborarea ordinului de ministru care a obligat explicit spitalele și DSP-urile să lucreze prioritar pe testarea Covid cu laboratoarele publice de PCR, care uneori erau folosite la capacitate redusă, în timp ce comenzile mergeau la privați.

Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat. Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.