Ioan Oltean acuza PSD de manifestare bolsevica

Ioan Oltean acuza PSD de manifestare bolsevica

0 71

Vicepresedintele democrat-liberal Ioan Oltean a acuzat, vineri, PSD de „manifestare bolsevica” in cadrul dezbaterilor care au avut loc pe legea sistemului unitar de pensii, adoptata recent in Parlament, pe care acesta o considera a fi „un succes” atat pentru PDL, cat si pentru Guvernul Boc.
„Partidele de opozitie acuzau PDL si Guvernul de lasitate. Este o afirmatie total fara de temei. De orice pot fi acuzati PDL si Guvernul, dar numai de lasitate nu, pentru ca reforma pe care noi o facem in acest moment este o reforma care presupune un curaj nebunesc. (…) De altfel, as sublinia manifestarea bolsevica a PSD pe tot parcursul dezbaterilor legii pensiilor. Un partid care 12 ani a furat in aceasta tara, care 12 ani a diminuat bugetul statului, un partid care, in 12 ani, nu poate sa indice o reforma profunda in aceasta tara vine sa se manifeste demagogic acum, cand un alt partid are un curaj foarte mare si demareaza o reforma profunda”, a precizat acesta, intr-o conferinta de presa.
Oltean considera ca si PNL a fost „aproape de aceasta manifestare bolsevica” si spune ca acest partid, cand s-a aflat la guvernare, „a imbinat furtul cu risipa banului public” si „a ridicat risipa la nivel de principiu”. Vicepresedintele democrat-liberal sustine ca PDL a facut „o mare greseala”, in momentul in care a preluat guvernarea, neinventariind problemele cu care se confrunta Romania la acea data, pentru a nu mai putea fi acuzat ca este singurul responsabil de criza economica si financiara a tarii.
Oltean recunoaste, in acelasi timp, ca partidul sau a devenit „una dintre cele mai putin atractive formatiuni politice in acest moment”, din cauza reformelor pe care doreste sa le aplice in domeniul pensiilor si salarizarii sectorului bugetar. „E nevoie de foarte multa responsabilitate nu numai cand esti la putere, dar si cand esti in opozitie. E foarte usor sa promiti, sa cresti, sa te umfli ca vaca cand mananca lucerna, in opozitie, promitand lucruri care plac, in timp ce un alt partid politic se chinuie sa faca o reforma intr-o perioada de doua ori dificila: odata prin criza economica si in al doilea rand pe o saracie profunda, pe care nu a generat-o Guvernul Boc si nici PDL, ci guvernele anterioare, incepand cu Vacaroiu, Nastase, Tariceanu. De aceea, dificultatea punerii in aplicare a unei asemenea reforme a crescut, de aceea neatractivitatea acestor reforme este atat de mare”, este de parere Ioan Oltean.
In ceea ce priveste legea pensiilor, vicepresedintele PDL considera ca nu sunt elemente care sa justifice o eventuala blocare a acesteia printr-o sesizare a Curtii Constitutionale si spune ca primele efecte pozitive ale aplicarii acesteia vor aparea la inceputul anului viitor, cand se vor simti si efectele legii salarizarii unitare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.