Invitati de marca la Serile Facultatii de Litere

Invitati de marca la Serile Facultatii de Litere

0 71

Ultimul volum de versuri al poetului moldovean Nichita Danilov a fost lansat miercuri la evenimentul organizat de facultatea brasoveana. Cartea “Imagini de pe strada Kanta” descrie o mica apocalipsa concentrata in strada ieseana unde Danilov a scris patru romane, 2 de eseuri si o carte de versuri.
O atmosfera de sfarsit de epoca! Asa ar carcateriza Nichita Danilov ambianta din cel mai recent volum de poezii pe care l-a lansat la Brasov. Toate intamplarile trecute prin filtrul poeziei se petrec pe strada Kanta, undeva in suburbiile Iasiului, unde poetul a locuit timp de 10 ani, intre 2009 si 2010. Cat timp a trait aici, autorul a scris patru romane, 2 de eseuri si o carte de versuri. Poeziile cuprinse in volumul “ Imagini de pe strada Kanta” au fost scrise cu nostalgia imaginilor de altadata, pentru a compensa tensiunea prezentului.
Redactorul cartii este poetul brasovean Alexandru MuÅŸina, care il considera pe Nichita Danilov unul dintre cei mai importanti poeti contemporani, iar volumul lasat la Brasov cel mai bun scris in acest an.
Cititorii brasoveni sunt invitati sa descopere universul din strada Kanta, pus in versurin de poetul Nichita Danilov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.