Investitii la Gradina Zoologica din Noua

Investitii la Gradina Zoologica din Noua

0 119


Gradina Zoologica din Noua a intrat in atentia municipalitatii. Astfel, este foarte posibil ca, in viitorul apropiat, 8,7 milioane de euro sa fie destinati modernizarii acestui spatiu care gazduieste animalele salbatice.


In sedinta de plen a Consiliului Local, alesii au aprobat indicatorii tehnico-economici aferenti unei astfel de investitii.


Societatea Grimfild SA a fost cea care a elaborat planul de fezabilitate, pe baza caruia urmeaza sa se faca investitia. Planul prevede doua variante: fie mentinerea speciilor existente, cu redimensionarea adaposturilor, fie remodelarea intregului spatiu, pe specificul faunei si florei carpatine.


Potrivit planului, spatiul fiecarui animal urmeaza sa fie marit prin terasarea terenului pe versantul nordic. Apoi, se intentioneaza construirea unui nou tunel de vizitare, precum si construirea de noi spatii pentru animale. Mai mult, intrgul spatiu al gradinii va fi amenajat, prin pietruirea si pavarea aleilor sau modificari ale cladirilor administrative. Termenul de realizare a acestor investitii ar putea fi de doi ani.


In prezent, la Gradina Zoologica sunt expuse 27 de specii de animale si 19 specii de pasari, pe o suprafata de 9 hectare.


?


?


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.