Inversarea polilor magnetici ai pamantului

Inversarea polilor magnetici ai pamantului

0 100

De curand a aparut o noua ipoteza, si totodata explicatie posibila, asupra originilor campului magnetic al Pamantului. Aceasta a fost lansata de cercetatorii Universitatii Politehnice din California, grup din care face parte si Kenneth Hoffman, care spune:
„Campul magnetic al Pamantului este alcatuit, de fapt, de doua campuri cu doua surse separate”
S-a observat, de fapt, mai de mult deplasarea polului magnetic ce se afla in nordul planetei, undeva in Laponia canadiana, unde exista o zona in care busolele nu mai sunt bune de nimic, ele luand-o razna, Pe aceste prime observatii s-a trecut la cercetari mai ample, insa nicmeni nu a putut stabili cu exactitate cauza acestei deplasari. Ipoteze cum ca de vina ar fi alte corpuri ceresti, sau ca materiile din centrul pamantului ar fi cauza, au fost numeroase, insa nu s-a vorbit pana acuma cu atata convingere despre o inversare a campului magnetic al Pamantului.
Prin acest fenomen, planeta noastra este pe punctul de a-si inversa din nou polii. Caci acest fenomen, chiar daca nu este ciclic, s-a mai petrecut de-a lungul istoriei planetei, ultima data acum 750.000 ani, cand cine stie ce fel de civilizatii o populau.
Un asemenea fenomen nu ramane fara urmari pentr tot ce se intampla pe planeta. Apar modificari in curgerea anotimpurilor, ciclurile naturale influentate de soare suferind importante schimbari.
Este drept ca au existat si perioade in care s-a putut consemna un fel de statum quo, una din cele mai lungi perioade de acest fel durand 30 de milioane de ani.
Din pacate, cu toate ca stiinta si tehnica au facut pasi uriasi inainte, oamenii de stiinta nu au reusit sa gaseasca si cauzele acestui fenomen, ei fiind obligati doar sa-l constate si sa lanseze ipoteze.Ceea ce este insa evident si pentru un nespecialist e faptul ca se observa si cu „ochiul liber” schimbarile petrecute in ce priveste ciclurile anotimpurilor, si in acest sens nu trebuie sa dam vina numai pe excesiva poluare din ultimele decenii, ci trebuie sa tinem cont si de fenomenele care se petrec mai mult sau mai putin sub ochii nostri, dar pe care oamenii de stiinta nu le pot explica inca. Poate viitorul si generatiile care vor urma sa dezlege asemenea taine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.