Invataturile lui Nea Goe (Otilian)

Invataturile lui Nea Goe (Otilian)

0 282

Inspirat de Neagoe Basarab, Neagoe Otilian, fost prefect al judetului Brasov in perioada 2000-2004 si actual vicepresedinte al Consiliului Judetean s-a hotarat sa transmita niscaiva know-how invataceilor intr-ale pesedismului. Printre recomandarile facute cu subtilitate pe siteul personal, este o memorie cat mai scurta , suficient de scurta incat, la nevoie, sa uiti ca ai condus judetul si chiar il conduci in clipa de fata. Basca un nou prefect, taman din partidul tau. Never mind. Daca e campanie electorala trebuie sa pari inger, chiar daca o codita neastamparata si niste cornite ce se itesc obraznic te fac sa pari altfel. Te faci ca ploua, asa cum face Neagoe cand, in preambul la generoasa oferta electorala, declara:
“Datorita dezinteresului manifestat in ultimii ani de politicienii care s-au aflat la putere, economia judetului nostru a intrat in declin, nivelul de trai s-a deteriorat, iar pentru multi oameni saracia s-a cronicizat. Starea infrastructurii este grava, iar industria practic a disparut, amenintand viitorul economic al judetului Brasov… De 18 ani situatia economica si sociala a judetului s-a deteriorat ingrozitor”. In ultimii 18 ani? Pai in ultimii 18 ani, printre alti prefecti PSD, si-a facut treaba/misiunea in Prefectura si Otilian Neagoe. Care, prin declaratia citata, se transforma din Neagoe in Nea Goe, obraznicutul care, dupa ce a tras semnalul de alarma, cica dormea linistit in brate la mam`mare si habar n-avea ce s-a intamplat.
Nici omul nostru nu pare sa-si aminteasca de mandatul din fruntea judetului. Poate ca experienta de prefect a fost un accident atat de traumatizant, incat Neagoe l-a uitat, este un caz des intalnit in medicina. Este clar ca vazand cum industria se prabuseste, vistieria se goleste, politica se golaneste, votul (intern) se sterpeleste, Otilian Neagoe a suferit cumplit, l-a durut rau si i s-a facut gol in memorie. Ceva sanse sa se recuperze ar fi. Se spune ca reconstituirea circumstantelor poate readuce in memoria persoanelor afectate evenimentul. Poate de-aia a fost numit vicepresedinte la Consiliul Judetean, sa fie cat mai aproape de biroul in care a suferit timp de patru ani pentru Brasov. Poate asa se prinde ca se numara printre oamenii aia politici care au condus judetul. Exceptand situatia in care Neagoe nu se considera om politic. Atunci, pardon, scuze, retrag tot ce-am spus.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.