Intrunire a Rezistentei Anticomuniste la Reduta

Intrunire a Rezistentei Anticomuniste la Reduta

0 351

Asociatia “15 Noiembrie 1987”- Brasov organizeaza a V-a Intrunire a Rezistentei Anticomuniste, in data de 17 mai 2007, cu ocazia Zilei Eroilor, de la orele 12.00, la Centrul Cultural “Reduta”.


?


Anul Rezistentei Anticomuniste


Avand in vedere reaparitia in spatiul public a discutiilor privind regimul comunist, tinand cont ca anul acesta se implinesc 20 de ani de la revolta anticomunista din 15 noiembrie 1987 de la Brasov, 30 de ani de la revolta minerilor din Valea Jiului, 30 de ani de la protestul lui Paul Goma si de la Carta 77, Asociatia “15 Noiembrie 1987” intentioneaza realizarea unei serii de manifestari in cadrul Anului Rezistentei Anticomuniste. Momentul central al acestuia va fi constituit de Conferinta Internationala „15 Noiembrie”, manifestare aniversara a tuturor brasovenilor.


La Intrunirea Rezistentei Anticomuniste si-au confirmat participarea Traian Basescu. Desi a fost invitat, Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, nu si-a confirmat inca prezenta. La eveniment vor participa si oficialitati straine, printre care mentionam ambasadorii Poloniei, Cehiei si Slovaciei in Romania.

De asemenea, vor fi prezenti luptatorii din rezistenta armata anticomunista, cum sunt Gavrila Rusu, Teofil Mija, Nicolae Purcarea, Zoea Radulescu, presedintele Fundatiei Luptatorii din Rezistenta Armata Anticomunista, nascuta in inchisoare, unde si-a petrecut primul an si jumatate din viata, Dr Ionel Cana si Vasile Paraschiv, fondatori ai SLOMR, numerosi detinuti politic, dintre care amintim pe Nicolae Ionita, Traian Popescu, Radu Ciuceanu si Aristide Ionescu, istoricii Dinu Giurescu, Ionut Dogaru, Lavinia Betea si Ilarion Tiu, Dr. Florin Matrescu, autorul unei lucrari de exceptie despre holocaustul rosu, reprezentanti ai Asociatiei Civic Media, ai? Societatii Timisoara, ai Asociatiei Pro Basarabia si Bucovina si ai Asociatiei Pro Democratia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.